Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde 4. hafta sona erdi. Ülkemizi temsil eden dört temsilcimizden Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor haftayı mağlubiyetle kapatırken, deplasmanda Wolfsberger'i yenmeyi başaran Başakşehir grubunda liderliğe yükseldi.

Avrupa'da Başakşehir rüzgarı

UEFA Avrupa Ligi'nde 4. hafta oynanan maçların ardından Trabzonspor ve Beşiktaş'ın gruptan çıkma şansı kalmazken Başakşehir elde ettiği galibiyetle grup liderliğine yükseldi. Süper Lig'i şampiyon bitiren takımın önümüzdeki yıllarda Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde direkt olarak gruplara kalamamama tehlikesinin olduğu bu periyotta, temsilcilerimizin kazandırdığı puanlar büyük önem arz ederken, Başakşehir bu alanda dikkat çekiyor.

4 hafta sonunda 7 puanda

Gruptaki ilk maçında AS Roma deplasmanından mağlubiyetle dönen İstanbul ekibi, daha sonra kendi sahasında son dakikada yediği gol ile Borussia Mönchengladbach ile 1-1 berabere kaldı. Okan Buruk'un öğrencileri, son iki maçta da Wolfsberger'i içeride 1-0, deplasmanda ise 3-0 geçerek grupta toplam 7 puanı hanesine yazdırdı.

Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı! Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı!

16 maçtaki 2 galibiyet de Başakşehir'den

Türkiye'yi Avrupa kupalarında temsil eden dört takım, toplamda oynadıkları 16 maçta sadece 2 galibiyet elde ederken, bu galibiyetlerin altına Başakşehir imzasını attı. Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray oynadığı 4 maçta 1 beraberlik 3 mağlubiyet aldı, bu karşılaşmalarda gol atma başarısı gösteremedi. Beşiktaş ise grupta oynadığı 4 karşılaşmadan da mağlup ayrılıp Avrupa macerasını noktaladı. Trabzonspor da 4 maçta aldığı 1 beraberlikle bu haftaki sonuçların ardından Avrupa Ligi'ne veda etti.