Türkiye Kupası'nın 5. tur kura çekimi, TFF Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleşti.

Bu turda karşılıklı çift maç yapılacak

Kura çekiminde bir önceki turu geçen 27 ekibin yanı sıra, bu sezon Avrupa arenasında mücadele etmeye hak kazanan Galatasaray, Beşiktaş, Başakşehir, Trabzonspor ve Yeni Malatyaspor ile birlikte 32 takım yer aldı. Ayrıca bu tur itibariyle iki maçlı eleme sistemine geçildi. Önceki turlar tek maç üzerinden oynanırken, bu turda takımlar iki kez karşılaşacak. İlk karşılaşmalar 3-4-5 Aralık'ta, ikinci maçlar ise 17-18-19 Aralık'ta oynanacak.

"160 takımla başladık, 32 takıma geldik"

Kura çekimi sırasında konuşma yapan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanvekili Yılmaz Büyükaydın, bu turda kupaya beş takımın dahil olduğunu ifade ederek, "Toplamda 160 takımla mücadele ettiğimiz kupada son 32 takımımızla devam edeceğiz. Bu tur itibariyle çift maç eleme şekline geçiyoruz ve final maçı tek maç üzerinden oynanacak.

"Kupanın keyfi daha da artıyor"

Her tur futbolumuza aynı heyecan katıyor. Bu turda da maçların çok heyecanlı geçeceğini temenni ediyorum. Önceki turda Süper Lig kulüplerini eleyen alt lig ekiplerimiz oldu. Bu durum da kupaya ayrı bir heyecan katıyor. Hepsini tebrik ediyorum. Bu turun daha mücadeleci, daha keyifli geçeceğini düşünüyorum. Her turda izleme keyif artıyor ve bu durum da kupaya daha çok önem kazandırıyor.

"Avrupa kupalarına açılan kapı"

Avrupa'ya gitmenin en önemli yollarından birisi de kupada hedefe ulaşmak. Kısa yoldan Avrupa kupalarına katılmak için kupayı kazanan takım, kestirmeden bu yola giriyor. Kupaya katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye Kupası 5. tur eşleşmeleri şu şekilde:

Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..." Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..."

Fenerbahçe - İstanbulspor
Galatasaray - Tuzlaspor
Beşiktaş - 24 Erzincanspor
Altay - Trabzonspor
Hekimoğlu Trabzon - Başakşehir
Yeni Malatyaspor - Keçiörengücü
Kasımpaşa - Vanspor FK
Altınordu - Denizlispor
BB Erzurumspor - Bursaspor
Çaykur Rizespor - Samsunspor
Esenler Erokspor - DG Sivasspor
Eyüpspor - Antalyaspor
Alanyaspor - Adanaspor
Karagümrük - Göztepe
İstikbal Mobilya Kayserispor - Manisa FK
Kırklarelispor - Gaziantep FK