Dünyanın en popüler spor dalı futbol, son dönemde kadınlar ligiyle de isminden sıkça söz ettiriyor. 

Türk Kadın Futbolu'na ABD'den dev destek

Türkiye’de de yavaş yavaş profesyonel kadın futbol takımları kurulurken, Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan ve Türkiye U17 Kadın Milli Futbol Takımı’nda forma giyen Olivia Rose Auffarth ile atletizm ve sörf  yapan Ela Demiral, Türkiye’de kadın futboluna destek olmak için bir proje başlattı.

Türk Kadın Futbolu'na ABD'den dev destek

New York’ta kurulan Authentic Goal Inc önderliğinde “Geleceğe Gol” projesiyle 13-18 yaş arasında maddi ve manevi zorluk çeken futbolculara yardım etmek için harekete kolları sıvayan Demiral ile Auffarth, hedeflerini anlattı.

“AMACIMIZ KADIN FUTBOLUNU YAYGINLAŞTIRMAK”

Amerika başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinde kadın futbolunun son 10 yıldaki artışına dikkat çeken Ela Demiral, “Kadın futbolu İzleniyor, takip ediliyor, kızlar teşvik ediliyor. Neden bizim ülkemizde de olmasın diye ben bu yola girdim. Özellikle kar amacı gütmeyen kuruluşu oluştururken de amacımız kadın futbolunu yaygınlaştırmak ve genç kızları futbola teşvik etmek” diye konuştu.

Türk Kadın Futbolu'na ABD'den dev destek

“TÜRKİYE’DE NEDEN OLMASIN?”

Kadın futbolu konusunda Beşiktaş Kadın Futbol Takımı’nın Türkiye’deki birçok kız çocuğuna idol olduğunu kaydeden Ela Demiral, “Amerika’da bu kadar desteklenen bir branş neden Türkiye’de de olmasın diye bu yola girdik. Mardin Nusaybin Kadın Futbol Takımı ile iletişime geçtik sonrasında Adıyaman’dan başka bir takım benimle iletişime geçerek ne kadar destek istediklerini anlattılar. Bu proje kapsamında kadın futbolunda ne kadar fark yaratabileceğimize inanıyorum ve bu konuda herkesin bana ulaşmasını istiyorum. Elimizden geldiğince herkese yardım etmek istiyoruz. Eğer biz birlik olursak gerçekten bir şeyleri değiştirebiliriz ve çok daha yaygınlaştırabiliriz” diye konuştu.

Türk Kadın Futbolu'na ABD'den dev destek

“YOL GÖSTERECEK İNSANLARA İHTİYAÇLARI VAR”

Türkiye’de birçok kadın futbol takımı olduğunu ve maddi desteğin yanında manevi desteğe de ihtiyaçları olduğunu kaydeden Demiral, “Yol gösterecek insanlara ihtiyaçları var. Mentorluk projemiz de bu kısımda çok etkili olacak. Olivia bana çok güzel bir şeyden bahsetti. Burs imkanları da var aslında kadın sporcular için. Özellikle futbolda üniversiteler çok güzel burs imkanları sağlıyor. Bu dönemlerde üniversiteye girerken çok yardımcı olacak bir şey. İlerideki kariyerlerinde profesyonel sporcu olmasalar bile eğitim hayatlarını çok olumlu yönde etkileyecek bir proje bu. Hem malzeme desteği vereceğiz hem de manevi bir şekilde mentorlarımız ile nasıl bir yola girdiklerini ailelerinden nasıl destek aldıklarını, Amerika’da bu işlerin nasıl ilerlediğini, üniversiteye girerken portföyle sürecinde nasıl futbolu kullandıklarını anlatacaklar” dedi.

“KADIN SPORCU OLARAK BAŞKALARINA İLHAM VERMEK İSTİYORUM”

Türkiye U17 Kız Milli Takımı’nda forma giyen Olivia Rose Auffarth ise yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

Türk Kadın Futbolu'na ABD'den dev destek

“Türk futbolcu ve Authentic Goal Inc’nin kurucusuyum. Bütün hayatım boyunca ABD’de futbol oynadım. 15 yaşımdayken 17 yaş altı Türk Milli Takımı’nda oynamaya davet edildim. Kadın futbolcu olarak ABD’de büyürken diğer ülke kadınlarının ulaşamayacağı ayrıcalıkları elde ettim. ABD’de futbol oynayan kadınlarla Türkiye’de futbol oynayan kadınlar arasında ciddi bir dengesizlik mevcut. Ben bunu değiştirmek istiyorum. Bu yüzden arkadaşım Ela Demiral ile ‘Gelecek Gol’ projesini başlattık. Proje kapsamında en potansiyelli gençleri seçip onlara yol göstermeyi amaçlıyoruz. 

PROJEYE NASIL BAŞVURULUR?

Futbolcu olma hayali kuran kadın sporcular, Geleceğe Gol projesine katılabilmek için Instagram adresine veya [email protected] adresine mesaj bırakarak projeye başvuruda bulunabilir.

Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..." Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..."