Ülkemizde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile şampiyonluk yaşayan başarılı spor adamı Mustafa Denizli'nin teknik direktörlüğünü yaptığı İran ekibi Traktör Sazi'nin sahasında İstiklal takımı ile yaptığı maç, seyirci sayısı olarak hafta sonu tüm dünyada yapılan müsabakalar dikkate alındığında zirvede yer aldı.

Traktör takımı ilk sırada

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, 100 bin futbolseverin Yadigar İmam Stadyumu'nda tribünden takip ettiği Traktör Sazi-İstiklal mücadelesi, geçtiğimiz hafta sonu tüm dünyada oynanan futbol maçları içerisinde seyirci sayısı listesinde ilk sırada yer aldı.

Avrupa kulüplerini geride bıraktı

Bu alanda Almanya Bundesliga'da oynanan ve 80 bin 200 kişinin takip ettiği Borussia Dortmund-Wolfsburg karşılaşması ikinci, İspanya La Liga'da yapılan ve 70 bin 375 futbolseverin izlediği Real Madrid-Real Betis maçı ise üçüncü sırada yer aldı.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

100 bin taraftar tribünden takip etti

Transfermarkt'a göre hafta sonu tüm dünyada en fazla seyircinin tribünden takip ettiği ilk 5 maç şöyle:

1) Traktör Sazi-İstiklal (100 bin)
2) Borussia Dortmund-Wolfsburg (80 bin 200)
3) Real Madrid-Real Betis (70 bin 375)
4) Flamengo-Corinthians (64 bin 985)
5) Arsenal-Wolverhampton Wanderers (60 bin 383)

Mutlaka tanımanız gereken en çok taraftarlı Türk takımı