Kayseri Amatör Lig'de oynanan bir maçın devre arasında futbolcularını tokatladığı görüntülerin ortaya çıkmasıyla eleştiri oklarının çevrildiği Meysuspor Teknik Direktörü Halit Kurt, o gün yaşananları anlattı.

İşte o anlar:

"Görüntüler üç sezon öncesine ait"

Videonun üç sezon öncesine ait olduğunu söyleyen Kurt, "Meysuspor-Kayseri İdmanyurdu U19 müsabakasının devre arası görüntüleri. Orada olan bir oyuncu çekmiş. Kendi aralarında öyle duruyordu ama bugün servis edilmesi bana çok manidar geldi.

"Devre arasında 3-1 gerideydik fakat maçı 5-3 kazandık"

3-1 mağlup durumda soyunma odasına girmiştik. Soyunma odasında bir şekilde takıma müdahale etmem gerekiyordu ki bu şekilde etmiş oldum. Maçı da 5-3 biz kazandık. İşin orasında değilim ama bazen antrenörün bir yaptırımı ya da disiplin anlayışıyla ilgili tezahürleri olabiliyor. Bu da onlardan biri.

"Fatih Terim'in dediği gibi..."

Oyuncularımın tamamıyla bir aile ortamında görüşüyoruz. Yıllardır bir aile ortamında çalışıyoruz. 25 yıllık antrenörlük hayatımda bu hep böyle oldu. İlk günkü başladığım heyecanla aynı bu işi sürdürüyorum. Fatih Terim'in dediği gibi; 'Disiplin avucunuzdaki kuşa benzer, bırakırsanız kaçar, sıkarsanız ölür.' 

"Küfürler için özür diliyorum"

Antrenmanlarda da bazen koşu, şınav cezası ve antrenmandan gönderme gibi cezalar olabiliyor ama bu müsabaka esnası olduğu için devre arasında öyle bir durum oldu. Bu anlamda özür diliyorum. Özellikle orada geçen iki kelime için" ifadelerini kullandı.

"Alex Ferguson da David Beckham'a terlik attı"

Görüntülerin ortaya çıkmasının ardından oyuncularının kendisinin yanında olduğunu dile getiren Halit Kurt, "Bugün benim konumumda olan ve benden önceki jenerasyonda mevcutta bulunan birçok antrenörün zaman zaman başvurduğu bir yöntem. Alex Ferguson'un da David Beckham'a terlik attığını biliyoruz. Zaman zaman Fatih Terim'in de böyle şeyler yapabildiği söyleniyor.

"Bana küfür edenleri tespit ettim"

Oyuncularımın aileleri birlikte yanımda olduğunu bilmem beni mutlu etti. Bugün telefonlarım da hiç susmadı. Gerek sosyal medyadan yazarak gerek bizzat arayarak benimle ilgili olan olumlu düşüncelerini belirtmeleri beni memnun etti. Orada özellikle ölmüş anneme küfredenler de var. Onları tespit ettim, gerekli hukuki süreci başlatacağım.

"Soyunma odası antrenörlerin mahrem alanıdır"

Benim öyle yapıyor olmam, kimsenin bana küfür etmesi hakkını vermez. Çünkü oyuncularımı seviyorum. Oyuncudan ziyade abi, baba ilişkisi var. Ayağı alçıya alınan bir oyuncumu üçüncü kata sırtımda çıkardığımı bilirim. Olmaması gereken bir şeydi ama maçta oldu. Normalde bir evli çiftin yatak odası nasıl mahremiyeti ise soyunma odası da bir antrenörün mahremiyetidir. 

"Birçok teknik adam bu yönteme başvurur"

Orada maçı kazanmak adına, kupayı almak adına böyle bir takım durumlar olabiliyor. Dediğim gibi bu birçok teknik adamın başvurduğu bir yöntemdir. Şimdi biz günah keçisi olduk" şeklinde konuştu.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...