Kayseri Meysuspor'da görev yapan teknik direktör Halit Kurt, Kayseri Amatör Lig'de oynanan maçın devre arasında oyuncularına ağza alınmayacak küfürler ederek tokatladı.

Sosyal medyadan tepki yağdı

11 yıldır amatör antrenör olarak görev yapan Kurt'un, genç futbolculara fiziksel şiddet uyguladığı anların görüntüleri, sosyal medyada yankı uyandırdı.

İşte o anlar:

İsyan ettiren hakem ataması! İsyan ettiren hakem ataması!

TFF soruşturma başlattı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, sosyal medyada gündem olan görüntüleri suç unsuru delili olarak görerek Kayseri Meysuspor antrenörü Halit Kurt hakkında detaylı bir soruşturma başlattı. Yapılacak detaylı inceleme sonrasında Kurt, disiplin kuruluna sevk edilecek.

"Disiplin işlemleri başlatılmıştır"

TFF'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kayseri Meysu Spor amatör futbol takımı oyuncularına şiddet uygulandığına dair kamuoyuna yansıyan görüntüler üzerine soruşturma açılmıştır. Halit Kurt isimli şahıs hakkında gerekli disiplin ve yasal işlemler başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Süreç nasıl işleyecek?

TFF Hukuk Müşavirliği'nin başlattığı soruşturma için detaylı bir rapor hazırlanacak. Bu raporda, öncelikle olayın nerede ve ne zaman gerçekleştiğine bakılacak. Ardından herhangi bir şikayet olup olmadığı araştırılacak. Antrenörün lisansının tescilli olup olmadığı incelenecek. Daha sonra maçın 'amatör küme maçı mı, özel maç mı' olduğuna bakılacak. Maç amatör küme maçı ise Amatör Futbol Disiplin Kurulu'na; özel maç ise İl Disiplin Kurulu'na sevk edilecek.

Futbolcuların görüşlerine başvurulacak

Yapılacak sevk sonrasında ise kulüpten ekstra bilgi alınacak. Futbolcuların görüşüne başvurulduktan sonra antrenörün savunması istenecek. Yapılan bu işlemlerin ardından karar verilecek.