Sarı-kırmızılı taraftarlar, 33 yaşındaki Kolombiyalı golcünün İstanbul’a ayak basmasıyla yüzyılın sevincini yaşamış, bu sevinci sosyal medya da dahil olmak üzere her yerde paylaşmıştı. Taraftarın Falcao sevgisi, yıldız futbolcu ile anlaşma yapılmadan önce de yoğun bir şekilde devam ediyordu.

Sık sık sosyal medyadan davet ettiler

Galatasaraylılar, yıllarca Falcao’nun sosyal medya hesaplarına baskınlar düzenleyerek futbolcuyu “Come to Galatasaray” diyerek takımlarına davet etseler de, Falcao transferinde resmi bir atılım yapılmadı. Özellikle de bazı şahıslar tarafından oyuncunun transferine dair yalan haberlerin çıkması da bir dönem gündem olmuş, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, yalan haber yapan kişileri ifşa etmiş ve bu kişilere itibar edilmemesi gerektiğini duyurmuştu.

Havaalanında coşkulu karşılama

Radamel Falcao’nun uçağının İstanbul’a varmasını dört gözle bekleyen taraftarlar, soluğu havaalanında aldı. Sabahın erken saatlerinde havaalanına giderek adeta aslan gibi tetikte bekleyen taraftar, Falcao’yu ve ailesini büyük bir heyecan ve coşkuyla karşıladı.

Falcao ve eşi, taraftarın “üçlü” isteğini geri çevirmemişti.

Oğlunun adını Falcao koydu

Falcao sevgisi taraftarın kalbine sığmaz bir şekilde devam ederken bir vatandaş, oğluna yıldız futbolcunun adını verdi.

Falcao Rüzgar Öztürk adı verilen bebeğin kimliği, Twitter’da kısa sürede yayılarak gündeme oturdu.

Radamel Falcao kimdir? Oyuncunun futbol kariyeri

Tam adı Radamel Falcao García Zárate, kısaca Falcao: 10 Şubat 1986 yılında Kolombiya’nın Santa Marta şehrinde dünyaya gelmiştir.

Henüz 15 yaşındayken Arjantinli River Plate kulübünde boy gösteren oyuncu, burada gösterdiği performansla Porto kulübüne transfer olduktan sonra yıldızı parladı. İlk sezonunda çıktığı 43 maçta 34 kez topu filelere kavuşturmayı başardı. İkinci sezonunda ise istikrarlı performansını sürdürerek çıktığı 42 maçta 38 gol kaydetti.

Skora olan katkısı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde de devam etti. 8 maçta 4 gol atan Kolombiyalı golcü, Porto’nun Avrupa Ligi şampiyonluğunu yaşadığı 2010-2011 sezonunda, eleme maçları da dahil olmak üzere 16 maçta 18 kere gol sevinci yaşadı.

Falcao 2011 yılında 40 milyon Euro bedelle Atletico Madrid takımına transfer oldu. İlk sezonda çıktığı 50 maçta 36 gol kaydederken, ikinci sezonda çıktığı 41 maçta 34 gol atarak skorer kimliğini devam ettirdi.

“El Tigre” yani Kaplan lakaplı oyuncu, 60 milyon Euro transfer bedeliyle Monaco ekibine transfer olsa da, eski performansını burada gösteremediğinden Chelsea takımına kiralandı. Falcao burada da beklenenin altında kaldı.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu! Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

İngiltere’de iki sezon boyunca bulunan golcü, eski performansına Monaco’ya dönmesiyle tekrar kavuştu. Tam 42 maçta 30 gol atan oyuncu, sonraki sezonda 35 maçta 24 gol attı.

Geçtiğimiz sezonda ise 39 maçta 16 kez fileleri havalandıran oyuncunun kariyerinde oynadığı 472 maçta 279 gol bulunuyor.

Editör: Ecem Köksal