'Sırbistan Türkiye ne zaman, saat kaçta?', 'Sırbistan Türkiye hangi kanalda?' sorularının yanıtları ve 'TRT 1 milli maç canlı izle' bilgileri internette araştırılıyor. UEFA Uluslar B Ligi 3. grup ikinci maçında Sırbistan ile Türkiye bu akşam karşı karşıya gelecek. Belgrad Rajko Mitic Stadyumu'nda oynanacak maça, corona virüs (koronavirüs) salgın hastalığı önlemleri kapsamında seyirci alınmayacak. Sırbistan-Türkiye maçının hangi kanalda yayınlanacağını merak eden futbolseverler, maçın muhtemel 11'lerini de internette araştırıyor. A Milli Futbol Takımı'nın geçen sezon ilkbahar aylarında oynaması gereken maçlar, covid-19 salgını nedeniyle oynanamamıştı. Detaylar haberimizde...

TRT 1 CANLI SEYRET

SIRBİSTAN TÜRKİYE NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?

A Milli Takım, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 3. grup ikinci maçında deplasmanda Sırbistan ile karşı karşıya geliyor. Sırbistan-Türkiye maçı 6 Eylül 2020 Pazar günü saat 21.45'te oynanacak.

Müsabakada, Portekiz Futbol Federasyonu'ndan hakem Artur Dias düdük çalacak. Dias'ın yardımcılıklarını Rui Tavares ve Paulo Soares yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Hugo Miguel olacak. Milli Takım'da, sakatlığı bulunan Mert Çetin aday kadrodan çıkarılmıştı.

Belgrad Rajko Mitic Stadyumu'nda oynanacak Sırbistan-Türkiye maçı TRT 1'den canlı yayınlanacak.

SIRBİSTAN TÜRKİYE SEYİRCİLİ Mİ SEYİRCİSİZ Mİ?

A Milli Takım, EURO 2020'nin 1 yıl ertelenmesi ve salgın nedeniyle alınan tedbirlerin ardından 10 ay sonra sahaya çıkacak.

Sırbistan-Türkiye maçı, covid-19 salgın hastalığı tedbirleri nedeniyle seyircisiz oynanacak.

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi! Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi!

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin daha önce yaptığı açıklamada UEFA Süper Kupa mücadelesinin yüzde 30 kapasite ile oynanabileceğini açıklamıştı. Ancak Fransa Ligue 1 dışında henüz sağlık protokolleri çerçevesinde seyircili maç oynanmadı.

TÜRKİYE İLE SIRBİSTAN İLK KEZ KARŞILAŞACAK

A Milli Futbol Takımı, Sırbistan ile deplasmanda yapacağı UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup ikinci maçıyla 580. kez sahaya çıkacak.

Tarihinde Sırbistan ile ilk kez karşılaşacak olan Türkiye, 97 yıllık tarihinde 308'i resmi, 271'i özel 579 maçta, biri hükmen olmak üzere 221 galibiyet aldı, 135 defa berabere kaldı, 223 kez de rakiplerine yenildi.

Ay-yıldızlı ekip, 247'si deplasmanda, 252'si evinde, 80'i de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten toplam 763 gol attı, kalesinde 824 gol gördü.

"GENÇ OYUNCULARA FORMA VERECEĞİM"

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, A Milli Futbol Takımı'nın UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup'ta Sırbistan ile oynayacağı karşılaşma öncesi maçın oynanacağı Rajko Mitic Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Tüm dünyada uzun süreden beri pandemi etkisi olduğunu ve futbola ara verildiğini anımsatan Güneş, ulusal liglerin ve milli takım maçlarının yeniden başlamasıyla yeni bir döneme başlandığı kaydetti.

Güneş, milli takım takviminde belli bir tarih olduğunu ve takımı o tarihten önce toplama şansı olmadığını kaydederek, "Aynı zamanda da üç günde bir maç yaparken oyuncuların yıpranma payı da var. Fizik olarak nasıl bir durumda olduklarını da tam bilmeyince onları hem herhangi bir sakatlık vermeden hem de görmek için bu maçta (Sırbistan) da mümkün oldukça değişiklik yapmak durumundayız. Bu, maçlara önem vermediğimizi göstermez. Oyuncularımıza değer verdiğimizi, hem onları görmek istediğimizi hem herhangi bir sakatlık olmadan bu dönemi aşmamız gerektiğini hem de maçları kazanmak için sahaya çıktığımızı gösterir" dedi.

Milli takıma çağrılan her oyuncunun o takımın direkt oyuncusu olmak durumunda olduğunun altını çizen Güneş, "Bazen oynadığınız oyunun karşılığını alamayabilirsiniz, ama bu gelecek maçlar için yüzde yüz devam eder diye bir düşünce yok" diye konuştu.

Güneş, Macaristan maçına göre yarın akşam daha değişik bir kadro çıkaracağını aktararak, "Oldukça değişiklik yapacağız. Çünkü eldeki oyunculardan bazıları sakatlıktan yeni geldi. Merih (Demiral) bunlardan bir tanesi ve ilk defa 90 dakika oynadı. Sağlık olarak bir sorunu yok ama üst üste maç ne olur? Yine yorgun olanlar var. O yüzden takımda büyük bir değişiklik yapacağımı söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

MACARİSTAN MAÇI, OLUMSUZLUKLARIN FAZLA OLDUĞU BİR MAÇTI"

Macaristan maçının oyun olarak da sonuç olarak da kötü bir izlenim bıraktığını vurgulayan Güneş, "Bizim oyuncularımız da takımımız da bu değil." dedi.

Güneş, Macaristan'ın oyun olarak da sahaya hakim olduğunu belirterek, "Gördüğümüz sadece eksiklerimiz oldu. Artılarımız ve doğru örneklerimiz çok azdı. Takım oyunu olarak da fizik olarak da iyi değildik. Olumsuzlukların fazla olduğu bir maçtı" yorumunu yaptı.

Sırbistan'ın oyuncu üretebilen bir ülkenin takımı olduğunun altını çizen Güneş, Süper Lig takımlarında oynayan Danijel Aleksic ve Adem Ljajic'in de rakibin son derece yetenekli isimleri arasında yer aldığını aktardı.

Güneş, Sırbistan'ın Avrupa'nın üst seviye liglerinde forma giyen 35 oyuncusu bulunduğunu ve bunların toplam değerinin 420 milyon avro olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"Güçlü bir takım bizi bekliyor. Zor bir maç olacak. Onlar da ilk maçta Rusya maçında etkili oynadılar, ama Rusya 3-1 maçı aldı. Bu tip maçlarda neyin ne olacağı belli olmuyor. Macaristan bize sürpriz yapmış oldu. Rusya zorlandı, ama kazandı. Biz de yarınki müsabakaya çıktığımız zaman kazanmak isteyeceğiz. Kendi oyunumuzu oynayacağız. Kazanıp yarışta devam etmek istiyoruz."

Güneş, dünyayı etkisi altına alan salgına da değinerek, "Pandemi hem ülkemizde hem de dünyada artarak devam ediyor. Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Bugün toplantıya baktığımızda yalnızlık hissediyoruz. Zor bir dönemden geçiyoruz. Futbol takımlarının oyunu önemli ama sağlık daha da önemli. Bütün dünyadaki insanlara sağlık ve mutluluk diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.

MUHTEMEL 11'LER

SIRBİSTAN

Dmitrovic
Milenkovic
Nikola Maksimovic
Pavlovic
Lazovic
Nemanja Maksimovic
Gudelj
Kostic
Milinkovic-Savic
Tadic
Mitrovic

TÜRKİYE

Mert Günok
Zeki Çelik
Ozan Kabak
Kaan Ayhan
Hasan Ali Kaldırım
Ozan Tufan
Mahmut Tekdemir
İrfan Can Kahveci
Yusuf Yazıcı
Enes Ünal
Kenan Karaman

MAÇ ÖNCESİ NOTLAR

* Tarihinde Sırbistan ile ilk kez karşılaşacak olan Türkiye; Yugoslavya'ya rakip olduğu 10 maçın sadece birini kazanmış (3B 6M), bu tek galibiyeti de gol yemediği tek karşılaşmada almıştı (Ekim 1931'de 2-0).
 

 
* Deplasmanda çıktığı son maçta Andorra'yı mağlup eden Türkiye, Mart 2016'dan bu yana üst üste iki dış saha galibiyeti alamıyor.
 
* Son altı maçının sadece birini kaybeden (4G 1B) ve tek yenilgisini son karşılaşmada Rusya'dan alan Sırbistan, 2018 Dünya Kupası gruplarından bu yana üst üste iki maçtan mağlubiyetle ayrılmıyor.
 
* Oynadığı son sekiz resmi maç 36 gole sahne olan Sırbistan, bu süreçte kalesinde ortalama 2.4 gol gördü ve rakip filelere toplam 17 gol gönderdi.
 
* Şenol Güneş yönetiminde çıktığı son üç maçın ikisinde gol atamayan Türkiye, daha önceki 10 karşılaşmada da rakip fileleri havalandırmıştı (toplam 20 gol).
 
* Üst üste sekiz maçtır rakip filelere gol gönderen Sırbistan, gol atamadığı son karşılaşmada Ukrayna'ya deplasmanda 5-0 mağlup olmuştu (Haziran 2019).
 
* Sırbistan'ın Rusya'ya 3-1 yenildiği maçın ikinci yarısında kalesine gelen üç isabetli şut da gol oldu.
 

 
* Sırbistan Milli Takımı formasıyla çıktığı son sekiz maçta da gol atan Aleksandar Mitrovic, bu süreçte rakip filelere toplam 12 gol gönderdi.

Son dakika spor haberlerini NEOHABER.net'ten takip edebilirsiniz.