Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Milli halterci Şaziye Erdoğan, madalyasını şehitlere ve şehit yakınlarına armağan ettiğini söyledi.

Tayland’da düzenlenen Büyükler Dünya Halter Şampiyonası'nda Ay-Yıldızlı formayı terleten Kadın Halter Milli Takımı, ülkeye döndü. Kadınlar 45 kiloda koparmada 77 kilo ile altın, silkmede 92 kilo ile gümüş, toplamda ise 169 kiloluk derecesiyle altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Şaziye Erdoğan havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"Oğlumdan ayrıldığım süre boşa gitmedi"

Çok iyi bir hazırlandığını söyleyen Erdoğan, altın madalya beklediğini ancak toplamda altın madalyanın kendisine de sürpriz olduğunu ifade etti. Dünya şampiyonluğunu belirleyen toplamda altın madalyayı almanın mutluluğunu yaşayan Milli halterci, 3 aydır çocuğundan ayrı olduğunu ve emeklerinin boşa gitmediğini dile getirdi.

Kadınların gücünü göstermek istediğini ve gösterdiğini söyleyen Erdoğan, önümüzdeki müsabakalar için Kocaeli’nde 1-1.5 haftalık bir kamp sürecine gireceğini aktardı. Olimpiyatlar için bir turnuvaya daha katılması gerektiğini kaydeden Erdoğan, daha sonra memleketi Nevşehir’e döneceğini ailesi ve oğlu ile 3-4 ay kadar evinde olacağını belirtti.

"Madalyamı şehitlerimize armağan ediyorum"

Büyükler Avrupa Şampiyonası’na, ardından da olimpiyatlara gitmeyi dilediklerini söyleyen Erdoğan, Türk halkının ve devlet büyüklerinin kendisini daima desteklediklerini açıklayan Şaziye Erdoğan, şöyle konuştu:

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi! Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi!

"Altın madalyamı şehit ailelerine ve şehitlere armağan ediyorum. İnşallah mekanları cennet olsun. Ondan sonra bana tebriklerini gönderen Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Desteklerini hiç esirgemediler, teşekkür ediyorum."