Formula 1'in bir alt kategorisi olan Formula 2'nin Belçika'daki yarışında hayatını kaybeden Anthoine Hubert'in, pistin tıbbi merkezinde hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Hubert'in aracı paramparça oldu

Hubert, Spa-Francorchamps'ta yaşanan trajik kazada iki ciddi darbe aldı. Kazada Hubert'in aracı paramparça olurken çok geçmeden 22 yaşındaki sürücünün hayatını kaybettiği, pazar günkü Formula 2 yarışının da iptal edildiği duyuruldu.

Motorsport Türkiye'de yer alan habere göre; yaşanan kazada Juan-Manuel Correa, Hubert'in aracına saatte yaklaşık 270 km hızda vurdu. Kazayla birlikte yarış hemen durdurulurken, tıbbi ekip hemen olay yerine ulaştı.

Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..." Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..."

Sadece bir pilot hastaneye götürülebildi

Olaya karışan iki pilot, hızlı bir şekilde kurtarma ekipleri tarafından araçlarından çıkarıldı. İki sürücünün de yaraları ciddiydi ancak ikisinden sadece birisi hastaneye götürülebildi.

İspanyol Marca'ya göre o isim Correa olurken, Hubert araçtan çıkarıldıktan çok kısa süre sonra hayatını kaybetti.

Fomula 1 yarışı da iptal edilmek istenmiş

Marca'ya konuşan Formula 1 sözcüsü, Formula 2 yarışlarının iptal edilebildiğini ancak satılan bilet ücretlerinin ve televizyon gelirlerinin geri ödenmesinin çok zor olacağı için Formula 1 yarışı iptal edilemedi.