Biz süredir sergilediği performans nedeniyle Beşiktaşlı taraftarlar tarafından eleştiri oklarının hedefi haline gelen Oğuzhan Özyakup, dün akşam oynanan Göztepe karşılaşmasındaki oyunuyla siyah-beyazlıların gönlünü aldı.

Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

İsteği ve arzusuyla takıma büyük katkı sağlayan Oğuzhan Özyakup maçın ardından, "Böyle bir destek olunca futbolcunun ister istemez keyfi yerine geliyor. İsteği, arzusu bir tık daha ileri itiyor. Bu doğal, her insanda vardır. Sevgiyi görünce, 2-3 katı daha istersin" şeklinde konuştu.

"TAKIM OLARAK MAÇI ÇOK İYİ GEÇİRDİK"

Karşılaşmada takım olarak çok iyi oynadıklarını belirten Oğuzhan Özyakup, "Burada kazanmak ve oyunu düzetmek önemliydi. Ki bana göre oyun da daha iyiydi. Bu skora da yansıdı. İlk yarı golü biraz geç bulduk ama bu bizi biraz rahatlattı. Devreye rahat girip, ikinci yarı kısa sürede 2-0, 3-0'ı bulunca daha da rahatladık. Bunu devam ettirmemiz gerekiyor. İnşallah daha da iyi olacağız. Takım olarak da çok iyi geçirdik. Futbolcu için özgüven çok önemli tabii ki. Çünkü, geçen sezonun ikinci yarısında çok az forma şansı buldum. Özgüven açısından, taraftarlarla yaşadığım gerginlik, haklı, haksız bunu tartışmıyorum tabii ki. Böyle bir destek olunca futbolcunun ister istemez keyfi yerine geliyor. İsteği, arzusu bir tık daha ileri itiyor. Bu doğal, her insanda vardır. Sevgiyi görünce, 2-3 katı daha istersin. Bu beni mutlu etti ama ondan önemlisi takım olarak sonucu almaktı. Bugün 1-0'da kazanabilirdik. Maçın 3-0 bitmesi takıma bir özgüven getirdi" dedi.

"GEÇEN HAFTADAN SONRA GERGİNLİK VARDI"

Geçtiğimiz hafta siyah-beyazlıların Sivas'ta aldığı 3-0'lık mağlubiyetin ardından takımın üzerinde bir gerginlik olduğunu belirten Özyakup, ısınmaya çıktıklarında taraftardan gördükleri destekle bunun üzerinden geldiklerini belirtti. Tecrübeli oyuncu, "Hazırım, kampı iyi geçirdiğimi düşünüyorum. Sahada da rahatım. Bugün ısınmada başladı destek. Bu sadece bana değil, bütün takıma yansıyor. Geçen hafta alınan sonuçtan sonra takımda bir gerginlik vardı. Isınmada o desteği gördük ve sahanın kötü olmasına rağmen iyi futbol oynamaya çalıştık. İlk 15-20 dakika çok iyi oynadık ama sonra devreye girene kadar bayağı zorlandık. Ama ikinci yarı yine çok iyi futbol oynadık. İnşallah bunu devam ettiririz. Her hafta üstüne koyup, devam ederiz" ifadelerini kullandı.

"TAKIMIN YENİ HOCAYA ALIŞMASI LAZIM"

4 yılın ardından takıma yeni bir hocanın geldiğini ve buna alışmaları gerektiğini söyleyen Oğuzhan Özyakup, "Abdullah hocayı siz de çok iyi tanıyorsunuz. Geriden oyun kurmaya çok önem veriyor. Bu da benim sevdiğim bir tarz. Bana göre bütün futbolcuların sevdiği bir tarz. İnşallah takıma da iyi yansır. 4 sene sonra yeni bir hoca geldi. Yeni bir enerji. Bunlar kolay şeyler değil. Takımın buna alışması lazım. Geçen hafta biraz zorlandık. Bu hafta bir tık daha iyiydik. İnşallah gelecek hafta üstüne koyup devam edeceğiz" diyerek sözlerini noktaladı.