Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu elemelerine hazırlanan A Milli Futbol Takımı, yeniden takımın başına geçen Şenol Güneş'in liderliğinde bugün ikinci hazırlık maçına çıkıyor. Yunanistan'ı 2-1'lik skorla mağlup eden A Milli'ler bu akşam Alanya Bahçeşehir Okulları Stadı'nda tarihinde ilk defa Özbekistan ile karşı karşıya gelecek. 


Ay-yıldızlı ekip, 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri H Grubu'nda 8 Haziran Cumartesi günü Konya'da Fransa, 11 Haziran Salı günü de deplasmanda İzlanda ile karşılaşacak.
Öte yandan Özbekistan müsabakası öncesinde Ozan Kabak ve Cenk Tosun, sakatlıkları nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştı.
 
ŞENOL GÜNEŞ'LE 54'ÜNCÜ MAÇ
A Milli Futbol Takımı'nın başındaki ikinci dönemini geçiren Şenol Güneş, ay-yıldızlı ekiple 54. maçına Özbekistan mücadelesiyle çıkacak.
Şenol Güneş yönetiminde 53 maçta milliler, 26 galibiyet, 13 beraberlik ve 14 yenilgi yaşadı. Türkiye, Güneş yönetiminde 80 gol atarken, kalesinde 51 gole engel olamadı.
A Milli Takım, Şenol Güneş yönetiminde 36 resmi maç yaptı. Türkiye, Güneş idaresindeki resmi maçların 22'sini kazanırken, 7'sini yitirdi, 7'sinde ise eşitliği bozamadı. Bu maçlarda 67 gol atan ay-yıldızlı ekip, kalesinde 30 gol gördü.