Milli sporcumuz İbrahim Çolak, mücadele ettiği Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda halka aletinde altın madalya kazanarak cimnastik sporunda dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu oldu.

Altın madalya kazanan ilk Türk

Almanya'da düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda İbrahim Çolak, halka aleti finalinde 14.933'lük derecesiyle şampiyon olarak, cimnastikte büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğuna ulaşan ilk Türk sporcu oldu.

2020 Tokyo Olimpiyatları'na katılacak

Milli cimnastikçi bu sonuçla, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek olan 2020 Olimpiyatları'na katılma hakkı da elde etti.

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi! Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi!

İstiklal Marşı'nı asker selamı vererek okudu

Türk spor tarihina adını altın harflerle yazdıran İbrahim Çolak, İstiklal Marşı'nı okuduğu sırada asker selamı verdi. Çolak, "Stuttgart'ta yapılan Dünya Şampiyonası'nda tarihimizin ilk madalyasını kazandım. Aynı zamanda altın madalya. Bunun için çok mutluyum. Bu madalyayı şanlı Türk ordumuza, Mehmetçiğimize ve Türk milletine armağan ediyorum" açıklamasında bulundu.

İşte o anlar: