Süper Lig'de yeni sezona 2'de 2 yaparak başlayan Fenerbahçe'de defanstaki eksikler dikkat çekiyor. Başakşehir'i 2-1 mağlup etmesine karşın ilk 11'de sadece Zanka'nın defans oyuncusu olarak çıkması, ileriki maçlarda kötü sonuçlar almamak adına defansa takviyenin şart olduğunu ortaya koydu.

Stoper bölgesine Adil Rami'yi transfer eden sarı-lacivertli kulüp, Emre'nin yanına defansif orta saha özellikli Luiz Gustavo'yu monte etmek istiyor. Uzun süredir Brezilyalı yıldız ile ilgilenen Ersun Yanal'ın transfer raporuna göre çalışmalarına devam eden Fenerbahçe kurmayları, ön libero transferi için yoğun bir mesai harcıyordu.

MARSİLYA ONAY VERDİ

Yanal'ın "Fenerbahçe orta sahasına sınıf atlatır" dediği Luiz Gustavo transferinde sona gelindi. Fransa'dan La Provence, Fenerbahçe'nin Luiz Gustavo transferinde mutlu sona ulaştığını açıklamıştı. Buna göre sarı-lacivertliler yıldız futbolcu için 5.5 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. Fenerbahçe ayrıca gelecek yıl Marsilya'ya 1 milyon euro daha ödeyecek.

Oyuncunun bonservisini elinde bulunduran Marsilya'nın Finansal Fair Play yönünden sıkıntılar yaşadığı ve oyuncunun gidişine bu nedenle onay verdiği belirtildi

GUSTAVO NE ZAMAN GELECEK?

Milliyet'te yer alan habere göre; transferin bitimine bir hafta kala Luiz Gustavo konusunda çok önemli mesafe kat eden sarı-lacivertli kulüp, futbolcunun oturacağı ev ve çocuğunun gideceği okula kadar tüm detayları şimdiden belirledi.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

Bunun için Fransa'ya çıkarma yapan sarı-lacivertlilerin bu transferi kısa sürede açıklaması bekleniyor. Gustavo bir aksilik olmazsa Çarşamba günü İstanbul'da olması bekleniyor.

DEFANSIN DİRENCİ ARTACAK

Fenerbahçe'nin Marsilya ile anlaşma sağladığı Luiz Gustavo, defansif orta saha ve stoper mevkisinde forma giyiyor. İhtiyaç halinde sol bek ve stoper olarak da görev alabiliyor. 1,87 boyundaki oyuncu, hava topu hakimiyeti ve savaşçı kimliği ile ön plana çıkıyor.

GUSTAVO HANGİ TAKIMLARDA OYNADI?

2017'den beri Fransa Ligue 1 ekibi Marsilya'da forma giyen Brezilyalı futbolcu daha önce Corinthians, Regatas Brasil, Hoffenheim, Wolfsburg ve Bayern Münih takımlarında forma giymişti. Brezilya milli takımında da 40 kez forma şansı buldu.