Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

Süper Lig'in 3. haftasında Galatasaray, deplasmanda Kayserispor'un konuğu oldu. İlk yarıyı, Luyindama'nın büyük hatası sonrasında Henrique'nin kaydettiği golle yenik tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda Belhanda'nın penaltısı ile beraberliği yakaladı.

Babel ile öne geçen Galatasaray, Umut Bulut'un uzatmada attığı golle şok oldu. Galatasaray, 90+8'inci dakikada Adem Büyük ile üç puanı aldı. Karşılaşmada beş gol olurken, dört de kırmızı kart çıktı.

VAR'DAN PENALTI ÇIKTI

Karşılaşmada Galatasaray'ın Babel ile bulduğu iki gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, Belhanda'nın ağlara gönderdiği penaltı VAR kararı ile geldi. Hakem pozisyonda VAR incelemesi sonrası hem penaltı çaldı hem de Abdennour'a kırmızı kart gösterdi.

KAYSERİSPOR'A 9 DAKİKADA 2 KIRMIZI KART

Hakem Mustafa Öğretmenoğlu, 66. dakikada Abdennour'a gösterdiği kırmızı karttan 9 dakika sonra bu kez Henrique'ye kırmızı kart çıkardı. 69. dakikada hakeme itirazı nedeniyle sarı kart gören Henrique, 73. dakikada da Mariano'ya müdahalesi sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

CİMBOM'DAN SON 10 DAKİKADA 2 GOL

Galatasaray'dan Emre Mor, 89. dakikada üst üste iki pozisyonda sarı kart görünce, kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Umut Bulut ise 90+5'inci dakikada iki sarttan kırmızı kartla atıldı.

Maçta yedi dakika içinde 9 kişi kalan Kayserispor, kalan dakikalarda savunmaya çekildi. Ataklarını sıklaştıran Galatasaray, aradığı golü 87. dakikada buldu. Ceza sahası dışından Babel'in vuruşu savunmaya çarpınca, kaleci Lung ters ayağında yakalandı ve top ağlarla buluştu.

3 PUAN ADEM BÜYÜK İLE GELDİ

Umut Bulut ile 90+3'üncü dakikada beraberliği yakalayan Kayserispor, Umut Bulut'un bu golden iki dakika sonra atılmasıyla 8 kişi kaldı. Ataklarını sıklaştıran Galatasaray, 90+8'inci dakikada Adem Büyük ile üç puanı aldı.

Stat: Kadir Has 

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu xx, Ali Saygın Ögel xx, Samet Çavuş xx 

Kayserispor: Lung xx, Adebayor xx (Bilal dk. 85 ?), Abdennour x, Poulain x, Umut xx, Henrique x, Lopes x, Djedje x (Mert dk. 70 x), Yasir x, Rienstra xx, Mensah xx 
Yedekler: Hakan, İsmail, Hasan, Atilla, Nurettin, Madiba, Zya, Tavares 
Teknik Direktör: Hikmet Karaman 

Galatasaray: Muslera xx, Belhanda x, Babel xx, Ömer x, Mariano x (Linnes dk. 85 ?), Luyindama xx, Marcao x, Nagatomo x (Adem dk. 80 xx), Feghouli xx, Diagne x (Emre Mor dk. 46 x), N'zonzi x 
Yedekler: Okan, Şener, Ahmet, Selçuk, Donk, Yunus, Jimmy Durmaz 
Teknik Direktör: Fatih Terim 

Goller: Henrique (dk. 38) (İstikbal Mobilya Kayserispor), Belhanda (dk. 65 pen.), Babel (dk. 87), Adem (dk. 90+8) (Galatasaray) 

Kırmızı Kartlar: Abdennour (dk. 65), Henrique (dk. 74), Umut (dk. 90) (Kayserispor), Emre Mor (dk. 89) (Galatasaray) 

Sarı Kartlar: Djedje, Adebayor, Mensah (Kayserispor), Belhanda, Mariano, Ömer, Marcao, (Galatasaray)