Süper Lig'de 13. haftanın kapanış maçında Beşiktaş seyircisi önünde Kayserispor'u 4-1 mağlup etti.

İlk yarıda Atiba, Gökhan Gönül ve Burak Yılmaz'ın golleriyle maçı erken koparan siyah-beyazlılara Kayserispor 87'de Adebayor ile cevap verdi. 90'da bir kez daha sahneye çıkan Burak skoru belirledi.

Kartal 3 puanı alıp Trabzonspor ve Fenerbahçe'yi geride bırakarak ligde 24 puanla 3. sıraya yerleşti.

Burak Yılmaz (2), Atiba ve Gökhan Gönül'ün golleriyle kazanan Kartal son 7 haftada topladığı 19 puanla ligde 3. sıraya oturdu.

Gökhan'ın bu sezonki ilk golü

Beşiktaş'ta Gökhan Gönül, dakikalar 30'u gösterirken ceza sahasından çok sert bir şut çıkardı ve savunmaya çarpan top ağlara giderken, Beşiktaş da farkı 2 yaptı. Bu gol, Gökhan Gönül'ün de siyah-beyazlı formayla bu sezonki ilk golü oldu. Son olarak geçtiğimiz sezonun 23. haftasında oynanan ve 3-3 sona eren Fenerbahçe derbisinde fileleri havalandıran Gökhan Gönül, ligde tam 23 hafta sonra gol sevinci yaşamış oldu. Beşiktaş'taki 4. sezonunu yaşayan tecrübeli futbolcu, Kayserispor karşısında siyah-beyazlı forma altında ligdeki 5. golünü kaydetmiş oldu.

Avcı'dan 1'i mecburi, 2 değişiklik

Beşiktaş'ta, Abdullah Avcı ideal kadroyla takımı sahaya sürdü. Konyaspor karşılaşmasına göre takımda 2 değişiklik meydana geldi. Geçen hafta oynanan mücadelede yaşadığı sakatlık sonrasında ilk yarıyı kapattığı öğrenilen Victor Ruiz'in yerine bu mücadelede Enzo Roco forma giyerken, kenara alınan bir diğer isim ise Pedro Rebocho oldu. Kayserispor önünde hücum gücü yüksek bir kadro tercih eden Avcı, Rebocho'nun bölgesine Caner Erkin'i çekerken, sol açıkta ise Kevin N'Koudou'ya formayı verdi.

Beşiktaş'tan bu sezon bir ilk

Beşiktaş, karşılaşmanın ilk yarısında bulduğu 3 golle, bu sezon ilk kez bir maçın ilk yarısında 3 gol attı. Karşılaşmadan 4-1'lik galibiyetle ayrılan ve bu golleri ilk yarıda bulan siyah-beyazlılar, ilk 45'te attığı gollerin yanı sıra sayısız fırsattan da yararlanamadı. Dakikalar 20'yi gösterdiğinde Atiba ile öne geçen Beşiktaş, 30'da Gökhan Gönül'le farkı 2'ye çıkardı. İlk yarıda rahat bir oyun çıkaran ve rakibini baskı altında tutan siyah-beyazlılarda golcü oyuncu Burak Yılmaz, 41. dakikada sahneye çıktı ve Kartal'ın 3. golünü atan isim oldu.

Taraftarının desteğini arkasına alarak Kayserispor karşısında etkili bir futbol ortaya koyan Beşiktaş, bu sezon ilk kez bir lig maçının ilk yarısında 3 gol buldu. Beşiktaş daha önce 2-1 kazandığı Antalyaspor deplasmanında golleri ilk yarıda atarken, Kayserispor maçında ise aynı zamanda ilk kez iç saha maçında ilk yarıda 1 golden fazla attı.

Tribünler Avcı'yı soyunma odasından döndürdü

İlk haftalarda alınan kötü sonuçların ardından protesto edilen ve hatta istifaya davet edilen Teknik Direktör Abdullah Avcı, son 7 maçta toplanan 19 puanın ardından tribünlerin de gönlünü kazandı. Kayserispor karşısında oynanan futbol ve alınan sonucun ardından bütün takımı tribünlere davet eden taraftarlar, soyunma odasına inen Teknik Direktör Abdullah Avcı lehine de uzun süre tezahüratta bulundu. Tribünlerin çağrısına kayıtsız kalmayan ve soyunma odasından dönen Abdullah Avcı, taraftarlara teşekkür ederken, tribünleri de tek tek gezdi. Siyah-beyazlılar, Abdullah Avcı'ya sahaya çıktığında çiçek verdi. Tribünler Avcı'nın yanı sıra uzun süredir protesto edilen Oğuzhan Özyakup'u da tribünlere çağırdı. Gökhan Gönül maç sonunda soyunma odasına giden Oğuzhan'ı alarak sahaya geri döndü.

Beşiktaş'ta soğuğa rağmen tribünler doldu

Üst üste aldığı galibiyetlerle zirve yarışına ortak olan Beşiktaş'ı taraftarları Kayserispor maçında yalnız bırakmadı. Mücadelenin hafta içinde olmasına ve havanın da soğuk olmasına rağmen stada gelen siyah-beyazlı taraftarlar, tribündeki yerini aldı. Özellikle karşılaşmanın iş günü olması nedeniyle iş yerinden çıkanların maça zor yetiştiği gözlendi. Mücadelenin başlamasının ardından birçok siyah-beyazlı taraftar, stadyuma yeni giriş yapıyordu.

Çebi'den Berna Gözbaşı'na forma hediyesi

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Beşiktaş Yönetim Kurulu, Kayserispor karşılaşması öncesinde sarı-kırmızılı kulübün Başkanı Berna Gözbaşı, Kayserispor Yönetimi ile Kayseri Valisi Şehmus Günaydın ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ı ağırladı. Beşiktaş Park'ta gerçekleşen buluşmada Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Süper Lig'de görev yapan ilk kadın başkan olma unvanına sahip Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı'na, üzerinde ismi yazılı olan 38 numaralı Beşiktaş forması hediye etti. İki başkan daha sonra karşılaşmayı birlikte izledi.

Maçtan önemli anlar

10. dakikada Gökhan'ın pasıyla ceza alanı içinde Diaby topla buluştu. Penaltı noktasının yaklaşık 1 metre gerisinde Diaby'den pası alan Burak'ın dönerek yaptığı vuruşta top, Lung'ta kaldı.

12. dakikada ceza sahasının dışı sol çaprazda topla buluşan Adem Ljajic'in sert şutunu Lung, oyun alınana yumrukladı.

15. dakikada Mensah'ın pasında araya giren ve topu kazanan Burak Yılmaz, ceza sahası içine girerek yaptığı sert şutu kaleci çeldi.

15. dakikada gelişen Kayserispor atağında Mensah'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutu Karius kornere çeldi.

20. dakikada Burak Yılmaz'ın ara pasında topla buluşan Atiba, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda düzgün bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 1-0

30. dakikada Caner'in sol kanatta çiziye inerek yaptığı ortada topla buluşan Gökhan Gönül'ün ceza sahası dışından yaptığı sert vuruş, Kayserispor savunmasına da çarparak ağlarla buluştu. 2-0

41. dakikada Elneny ile verkaç yaparak paslaşan Burak Yılmaz'ın ceza sahası çizgisi üzerinden yapığı plase vuruşta topu filelere gönderdi. 3-0

43. dakikada Gökhan'ın ortasını Kayseri savunması uzaklaştırdı. Topla buluşan Elneny'in sert şunun kaleci kornere çeldi.

43. dakikada N'Kodou'nun ortasında Atiba'nıın kafayla aşırdığı topa ters vuruş yapan Yasir'in topu direğe çarptı. Dönen topu Kayseri savunması kornere yolladı.

45. dakikada Diaby'nin pasında ceza altıpas üzerinde topla buluşan N'Koudou'nun şutu auta çıktı.

56. dakikada Diaby'nin pasını alan Gökhan, topu ceza alanı içindeki Adem Ljajic'e çıkarmak istedi. Araya giren Yasir'in ters vuruşunda top yan ağlarda kaldı.

65. dakikada Adebayor'un pasında sağ çaprazda topla buluşan Nurettin Korkmaz'ın ceza sahası dışından yaptığı plase vuruş az farkla auta çıktı.

72. dakikada kazanılan serbest vuruşta Adem Ljajic'in ceza sahası dışından sert vuruşunu kaleci Lung oyun alanına çeldi. Dönen topu Kayserisporlu oyuncuları uzaklaştırdı.

76. dakikada Gökhan Gönül'ün çevirdiği topta gelişine vuran Caner'in şutu yan ağlarda kaldı.

82. dakikada Ljajic'in pasında topla buluşan Lens, kaleciden önce davranıp Diaby'yi gördü. Bu futbolcunun şutunda Hasan Hüseyin Acar son anda çizgi üzerinde gole engel oldu.

86. dakikada sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta Mensah ceza sahası içine ortaladı. Savunmanın arasından iyi yükselen Adebayor kafayla topu filelere gönderdi. 3-1

90. dakikada kazanılan korneri soldan Caner kullandı. Ön direğe koşu yapan Oğuzhan'ın kafayla aşırttığı topu Burak Yılmaz filelere gönderdi. 4-1

Beşiktaş 4-1 Kayserispor

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Ümit Öztürk, Osman Gökhan Bilir, Kamil Çetin

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Roco, Caner, Atiba (Oğuzhan dk. 74), Elneny, Diaby (Güven Yalçın dk. 85 ?), N'Kodou (Lens dk. 80), Adem Ljajic, Burak Yılmaz
Yedekler: Utku, Umut Nayir, Boyd, Erdoğan, Necip, Muhayer, Rebocho
Teknik Direktör: Abdullah Avcı

Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı! Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı!

Kayserispor: Lung, Miguel Lopes, Poulain, Abdennoun (Mert Kula dk. 46), Yasir (Kravets dk. 78), Şamil Cinaz (Nurettin dk. 46), Hasan Hüseyin, Djedje, Emre Demir, Mensah, Adebayor
Yedekler: İsmail Çipe, Ramazan, Umut Bulut, Atila Turan, Aksel Aktaş, Rienstra, Ziya Alkurt
Teknik Direktör: Bülent Uygun

Goller: Atiba (dk. 20), Gökhan Gönül (dk. 30), Burak Yılmaz (dk. 41 ve 90) (Beşiktaş), Adebayor (dk. 86) (Kayserispor)

Sarı Kartlar: Oğuzhan Özyakup, Güven Yalçın (Beşiktaş), Nurettin Korkmaz (Kayserispor)