Süper Lig'in 11. haftası Kadıköy'de açıldı. Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. beş gole sahne olan maçta Fenerbahçe rakibini 3-2 mağlup etmeyi başardı. Fenerbahçe lehine iki penaltı kararının çıktığı maçta iki takım da 10 kişi kaldı. 45. dakikada Kasımpaşalı Karim Hafez oyundan atılırken 72. dakikada da Fenerbahçeli Mauricio Isla'ya kırmızı kart çıktı. Evinde 3-2 kazanarak üç puanı hanesine yazdıran Fenerbahçe 20 puana ulaştı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi.

Ozan yerde kaldı, Muriç attı

Kadıköy'de gol perdesi erken açıldı. Hajradinovic'in müdahalesiyle rakip ceza sahasında yerde kalan Ozan Tufan takımına penaltı kazandırdı. 6. dakikada penaltıyı kullanan Vedat Muriç topu filelere yolladı ve Fenerbahçe'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Kasımpaşa pes etmedi

Golü yedikten sonra pes etmeyen Kasımpaşa beraberlik için rakip kalede fırsat ararken 37. dakikada eşitlik golü geldi. Yusuf Erdoğan'ın soldan ceza sahası içine gönderdiği pası gole çeviren Abdul Khalili durumu 1-1'e getirdi.

İlk yarıda iki penaltı, üç gol, bir kırmızı kart

Kadıköy'de 1-1'lik beraberliği yakalayan Kasımpaşa'nın sevinci uzun sürmedi. Fenerbahçe atağında Tolga Ciğerci'nin kullandığı köşe vuruşuna Luiz Gustavo kafayı vururken top Sadiku'nun eline çarpıp dışarı gitti. Pozisyonun ardından VAR'a giden hakem Ali Palabıyık ikinci kez beyaz noktayı gösterdi. 44. dakikada Vedat Muriç ikinci kez penaltı vuruşunu gole çevirdi ve takımını 2-1'lik üstünlüğe taşıdı. Öte yandan bu anlarda hakeme alkışlı protestoda bulunan Karim Hafez önce sarı kart, ardından da ikinci sarı kartı gördü ve kırmızı kartla oyundan atıldı. Kasımpaşa kalan dakikaları 10 kişi tamamladı.

Kasımpaşa kovaladı, Fenerbahçe kaçtı

İlk yarısı 2-1'lik Fenerbahçe üstünlüğüyle sona eren maçın ikinci yarısında da goller devam etti. Fenerbahçe deplasmanında 10 kişi olan Kasımpaşa beraberlik için mücadelesini sürdürürken konuk ekip 56. dakikada skoru bir kez daha eşitledi. Kullanılan duran top sonrası ceza sahası içinde topla buluşan Ben Youssef kale önündeki dokunuşuyla topu ağlara yolladı ve skor 2-2 oldu. Kadıköy'de ikinci kez beraberliği yakalayan Kasımpaşa'nın bu sevinci de kısa sürdü. 59. dakikada Tolga Ciğerci'nin kullandığı köşe vuruşunda kafayı vuran Serdar Aziz durumu 3-2'ye taşıdı.

Fenerbahçe 10 kişi kaldı

Fenerbahçe'de Mauricio Isla, 72. dakikada rakibine kayarak yaptığı sert müdahale sonrası Ali Palabıyık tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı ve sarı-lacivertli takım da 10 kişi kaldı.

Üç puan Sarı Kanarya'nın

Kalan dakikalarda Fenerbahçe dördüncü golü, Kasımpaşa ise eşitliği aradı ancak başka gol sesi çıkmadı ve zorlu karşılaşmanın galibi 3-2'lik skorla Fenerbahçe oldu.

Maç fazlasıyla liderlik koltuğunda

Bu sonucun ardından Fenerbahçe ligdeki puanını 20'ye yükseltti ve sarı-lacivertliler maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Kasımpaşa ise 12 puanda kaldı. Öte yandan Fenerbahçe bu sezon ligde ilk kez üst üste iki iç saha maçından galibiyetle ayrıldı.

Maçtan önemli anlar

4. dakikada Moses'in pasında topla buluşan Ozan Tufan ceza sahası içinde Hajradinovic'in müdahalesiyle yerde kalınca hakem Ali Palabıyık penaltı noktasını gösterdi.

6. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Vedat Muriqi meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0

14. dakikada sol kanattan ceza alanına giren Hasan Ali'nin yaptığı ortada savunmadan seken topu önünde bulan Rodrigues'in vuruşu kaleci Fatih'te kaldı.

17. dakikada Tolga Ciğerci'nin sağ taraftan kullandığı köşe atışında ceza alanı içindeki Vedat Muriqi'nin kafa vuruşu direğin yanından az farkla auta gitti.

34. dakikada Hajradinovic'in kendi yarı alanından defans arkasına verdiği pasta topu önünde bulan Koita'nın kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yaptığı vuruşta Altay gole izin vermedi.

37. dakikada sol kanatta Koita'dan aldığı pasla hızla ilerleyen Yusuf Erdoğan'ın ceza sahası içine verdiği pasta meşin yuvarlağı önünde bulan Khalili, müsait pozisyonda topu ağlara gönderdi. 1-1

42. dakikada Tolga Ciğerci'nin sağ taraftan kullandığı kornerde Luiz Gustavo'nun ceza alanı içinde yaptığı kafa vuruşunda top Sadiku'nun eline çarpınca hakem penaltı noktasını gösterdi.

44. dakikada penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına gelen Vedat Muriqi, takımı adına farkı 2'ye çıkaran golü attı. 2-1

45. dakikada Vedat'ın golü sonrasında hakeme yoğun itirazlarda bulunan Karim Hafez, önce sarı kart, ardından da ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı.

54. dakikada kendi yarı alanından aldığı topla hızlı çıkan Koita, pasını sağ kanattaki Yusuf'a aktardı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Altay gole izin vermedi.

56. dakikada sağ taraftan Hajradinovic'in kullandığı köşe vuruşunda savunmadan seken topu önünde bulan Ben Youssef, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 2-2

59. dakikada sol taraftan kullanılan kornerde Tolga Ciğerci'nin ceza sahası içine gönderdiği topta Serdar Aziz'in ön direkte yaptığı kafa vuruşu filelerle buluştu. 3-2

72. dakikada Isla'nın Veigneau'ya yaptığı sert müdahaleyi hakem Ali Palabıyık direkt kırmızı kart olarak değerlendirdi ve Isla'yı oyundan attı.

Fenerbahçe 3-2 Kasımpaşa

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Ali Palabıyık, Serkan Olguncan, Serkan Çimen

Fenerbahçe: Altay, Isla, Zanka, Serdar, Hasan Ali, Tolga (Jailson dk. 72), Ozan, Luiz Gustavo, Moses (Sadık dk. 90 ?), Rodrigues (Dirar dk. 55), Vedat Muriqi
Yedekler: Harun, Tolgay, Mevlüt, Zajc, Deniz, Alper, Murat
Teknik Direktör: Ersun Yanal

Kasımpaşa: Fatih, Popov, Ben Youssef, Fernandes, Hafez, Sadiku (Mustafa dk. 82 ?), Aytaç, Hajradinovic, Khalili (Veigneau dk. 46), Yusuf (İlhan dk. 58), Koita
Yedekler: Ramazan, Uğurcan, Heintz, Çağatay, Furkan, Özgür, Azad
Teknik Direktör: Kemal Özdeş

Goller: Vedat Muriç (dk. 6 ve dk. 44), Serdar (dk. 59) (Fenerbahçe), Khalili (dk. 37), Ben Youssef (dk. 56) (Kasımpaşa)

Kırmızı kartlar: Hafez (dk. 45) (Kasımpaşa), Isla (dk. 72) (Fenerbahçe)

Sarı kartlar: Moses, Serdar, Vedat Muriqi (Fenerbahçe), Sadiku, Aytaç, Fernandes (Kasımpaşa)

Kemal Özdeş'ten hakeme yoğun itiraz

Süper Lig'in 11. haftasında Kasımpaşa, deplasmanda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelirken, Fenerbahçe 45. dakikada penaltı kazandı. Sadiku'nun ceza sahası içerisinde topa elle yaptığı müdahaleyi hakem Ali Palabıyık VAR'a danışarak penaltı olarak değerlendirdi. Verilen kararın ardından Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş de yedek kulübesinden fırlayarak, hakeme yoğun itirazlarda bulundu.

Kerim Hafez kırmızı kart gördü

Penaltı kararına itiraz eden Kasımpaşalı futbolcu Kerim Hafez de hakem Ali Palabıyık tarafından ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyundan atıldı. Özdeş, oyuncusunun oyundan atılmasıyla birlikte sinirlenerek oyuncusuyla tartışma yaşadı. Kırmızı kartla oyun dışı kalan Hafez ise Teknik Direktör Kemal Özdeş ile tartışmasının ardından soyunma odasının yolunu tuttu.

Fenerbahçe'de zorunlu değişiklik

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, ligin 10. haftasında oynanan Kayserispor maçına göre Kasımpaşa karşılaşmasında zorunlu bir değişiklik yaptı. Yanal, sakatlığı bulunan tecrübeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yerine Tolga Ciğerci'ye görev verdi. Ersun Yanal, Kasımpaşa maçına şu 11'le çıktı: Altay, Isla, Zanka, Serdar, Hasan Ali, Tolga Ciğerci, Gustavo, Ozan, Moses, Rodrigues, Vedat Muriç

Kasımpaşa'da dört değişiklik

Kasımpaşa teknik direktörü Kemal Özdeş, Fenerbahçe maçına dört değişik isimle çıktı. Kemal Özdeş, Ramazan Köse'nin yerine Fatih Öztürk'e, Quaresma'nın yerine Yusuf Erdoğan'a, Veysel Sarı'nın yerine Fernandes'e, Mustafa Pektemek'in yerine Khalili'ye görev verdi. Özdeş, Fenerbahçe maçına şu 11'le çıktı: Fatih, Popov, Fernandes, Ben Youssef, Hafez, Sadiku, Aytaç, Khalili, Hajradinovic, Yusuf Erdoğan, Koita

Emre Belözoğlu maça yetiştirilemedi

Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu, Kasımpaşa maçına yetişemedi. Sağ kasığında birinci derece zorlanma bulunan Kasımpaşa maçının son çalışmasında yer almayan Emre Belözoğlu, kadroda yer alamadı. Teknik direktör Ersun Yanal, Emre Belözoğlu'nun yerine ise Tolga Ciğerci'ye görev verdi. Öte yandan sarı lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Adil Rami ile Max Kruse de Kasımpaşa maçında forma giyemedi. Max Kruse, takımını yalnız bırakmadı ve tribündeki yerini aldı.

Ferdi kart cezalısı

Sarı-lacivertli ekipte Ferdi Kadıoğlu, kart cezalısı olduğu için Kasımpaşa maçında yer almadı. Fenerbahçe'de kırmızı kart gördüğü için 2 maç ceza alan Ferdi Kadıoğlu, Kasımpaşa maçında oynayamadı. Cezalarını U19 maçlarında çekmesi gereken Ferdi'nin yarın Kasımpaşa ile oynanacak U19 maçından sonra cezası sona erecek.

Atatürk'ün ölüm yılı unutulmadı

Sarı-lacivertli futbolcular Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümünü unutmadı. Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yılında unutmayan futbolcular ellerinde "Sonsuz Özlemle Ebediyete Dek Kalbimizde" yazılı pankart ile sahaya çıktı.

İsyan ettiren hakem ataması! İsyan ettiren hakem ataması!