Nijeryalı orta saha oyuncusu John Obi Mikel'i 2+1 yıllığına kadrosuna kattığını açıkladı.

Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, "Serbest statüde bulunan, Nijerya Milli Takımının kaptanı, Profesyonel Futbolcu John Mikel Obi ile kulübümüze transferi konusunda bir yılı opsiyonlu olmak üzere 2+1 yıllık anlaşma sağlanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Trabzonspor'dan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama göre; Obi Mikel, yıllık sabit 1.5 Milyon Euro kazanacak.

İlk 2 yıl Süper Lig maçlarının %70'inde (48 maç) en az 45 dakika oynaması durumunda opsiyon devreye girecek.

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

Kariyeri kupalarla dolu.

Trabzonspor'un yeni transferi 32 yaşındaki John Obi, bordo-mavili takımın bugüne kadar transfer ettiği yabancı oyuncular arasında en önemli kariyere sahip isimlerin başında geliyor. 
Trabzonspor'un gece yarısı transferini resmen duyurduğu John Obi, önemli bir kariyere sahip. Baş mevkii ön libero olan merkez orta sahada da görev yapan Nijeryalı oyuncu futbol yaşantısının büyük bölümünü İngiltere'nin Chelsea takımında geçirdi. Bir dönem bordo-mavili takımda forma giyen Bosingwa ve Florent Malouda ile de birlikte oynayan John Obi, İngiltere 12 sezon geçirdi. 11 sezon geçirdiği Chelsea formasıyla bir kez Şampiyonlar Lig şampiyonluğu kaldıran oyuncu, iki kez ise İngiltere Şampiyonluğu ve İngiltere Kupa Şampiyonluğu, 4 kez Federasyon Kupa Şampiyonluğu yaşadı. Bir kez Avrupa Ligi şampiyonluğu yaşayan oyuncu, bir kez de İngiltere Süper Kupa Şampiyonluğu yaşadı. Nijerya Milli Takımı ile de Afrika Şampiyonu olan oyuncu 428 kez resmi müsabakalarda forma giydi. 

Nijeryalı oyuncu İngiltere'de Chelsea ve Middlesbrough takımlarında forma giydi. İngiliz devinde 372 maçta forma giyen oyuncu 6 gole imza atarken 13 asist yaptı. Middlesbrough'da ise 19 maçta forma giydi ve 1 gol attı. Oyuncu Çin'in Tianjin Teda takımında ise 31 maçta forma giyerken 3 maçta gol atarak 3'de asist yaptı. Futbol yaşantısının ilk yıllarında Norveç'in FK Lyn takımında forma giyen oyuncu 6 maçta 1 gol atarken 2 asist yaptı. 

Ahmet Ağaoğlu: Obi Mikelin Maaliyeti 200 Bin Euro Arttı:

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Kulüpler Birliği toplantısının ardından konuştu. Obi Mikel transferinde çıkan haberlerin maliyeti 200 bin Euro yükselttiğini söyleyen Ağaoğlu, Halil Dervişoğlu konusunda da rakamların 300 bin Euro’dan 2 milyon Euro’ya çıkması sonrasında masadan kalktıklarını ifade etti. 
Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, bordo-mavili kulübün içinde bulunduğu durumdan ve transferlerle ilgili konuştu. Obi Mikel transferiyle ilgili konuşarak sözlerine başlayan Ahmet Ağaoğlu, “Galiba bu kalibredeki oyuncuların transfer bedelleri bu kadarmış. Geldiğim zaman bunu gördüm. Abartılı rakamlarla, futbolcuların son durağı konumuna getirmek çok yanlış bir uygulama. Maliyet olarak yansıması da herkesin malumu. Hala geçmişe dönük borçlarla uğraşıyoruz. Mümkün olduğunca gizli halletmeye çalıştığımız bir transfer ama ülkede maalesef bunu bu hale getirmişiz. Kulübün içindeki bazı insanlar da buna yardımcı oluyorlar. Dışarıya sızıyor. 1 milyon 300 bin Euro’ya bitireceğimiz transfer, ki çok sıkı tutmaya çalıştığımız bir transfer, son 24 saatte duyulmasıyla ve birilerinin devreye girmesiyle 1 milyon 500 bin Euro’ya mal oldu. Bu zaten son rakamımızdı. Bu transfer haberlerini önceden vermek, futbolcuların, menajerlerin kazanması, kulüplerin para ya da oyuncu kaybetmesinin dışında hiçbir şeye hizmet etmiyor. İsminin üzerinde spekülasyon yapılmasından dolayı bu şekilde iki oyuncuyu kaybettik. Bu transferde de yaklaşık 200 bin Euro daha fazla verdik. Çok daha aşağılara çekmek mümkündü. İşte 3-5 milyon Euro’lar nasıl havada uçuyor, bu şekilde uçuyor. Takımda bir yaş ortalaması yaptık. Önce 18, sonra 32, topla 50, böl ikiye 25. Takımın yaş ortalamasını 25'e sabitlemek adına yapılmış bir transfer, nokta transfer, ilk 11'e katkı yapacak transfer, bunların hangisini söylerseniz bu kalıba giren bir oyuncu Obi Mikel. Stoper ve forvet ile, iki de genç oyuncu daha gelecek” ifadelerini kullandı.