İsmini eski Brezilyalı yıldız futbolcu Paulo Roberto Falcao’dan alan Kolombiyalı golcü Radamel Falcao Garcia Zarate, dinine bağlılığı, örnek aile yaşantısı ve mütevazı kişiliğiyle futbolseverlerin dikkatlerini üzerine çekiyor. Babası gibi futbolcu olan Kolombiyalı santrforun kız kardeşleri ise profesyonel tenisçi. 

İMZA TÖRENİNE KAPLAN İLE ÇIKTI

“El Tigre” (Kaplan) olarak bilinen Kolombiyalı oyuncuya bu lakabı, River Plate’in genç takımında birlikte top koşturduğu arkadaşı Gonzalo Luduena takmıştı.

El Tigre (Kaplan) lakablı yıldızın Atletico Madrid’deki imza töreninde sahaya gerçek bir kaplanla çıkması damga vurmuştu. 

AŞKLARI KİLİSEDE BAŞLADI

Dindar bir Hristiyan olan 33 yaşındaki Falcao aynı zamanda Locos por Jesus ve Campeones para Cristo gibi kilise gençlik gruplarının da lideri. Kolombiyalı oyuncu, şu anki eşi Lorelei Taron ile de 2004 senesinde bir kilisede tanıştı. 

Falcao’nun River Plate’te top koşturduğu yıllarda Buenos Aires’teki bir kilisede görüp aşık olduğu Polonya asıllı Arjantinli şarkıcıdan üç kızı var. 2007 yılında nikah masasına oturan ikili, hayatlarını birleştirdiklerinde henüz 19 yaşındaydı.

DİNİNE BAĞLI

River Plate’ten eski takım arkadaşı Gonzalo Luduena, bir açıklamasında Falcao’nun dindarlığını şu sözlerle tarif ediyor: “Pazar günleri izinli olmamıza rağmen hepimiz ondan kaçardık. Çünkü bizi kiliseye götürmek için odalarımıza gelirdi.”  Falcao’nun dinine bu kadar bağlı olmasındaki en büyük etken ise annesi.

Muhafazakâr bir Hristiyan olan Falcao, Atletico ile UEFA Kupası’nı kazandığı karşılaşmaya Jesus (İsa) yazan bir tişörtle çıkmıştı. 

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

FUTBOLCU OLMASA GAZETECİ OLACAKTI

Monaco’ya transfer olduğunda futboldaki idolünün Thierry Henry olduğunu açıklayan dünyaca ünlü santrfor, River Plate ile sözleşme imzalamadan önce 2005 yılında Palermo Üniversitesi’nde gazetecilik eğitimi almaya başlamıştı. Ancak futbol nedeniyle eğitimi yarıda kaldı.