İran'da kadınların stadyumda maç izlemelerine ilişkin yasak, 'Mavi Kız' lakabıyla bilinen Seher Hudayari'nin ölümüyle tekrar gündemde.

İran basınına göre, geçentiğimiz hafta başkent Tahran'daki Devrim Mahkemesi'nin önünde kendini ateşe veren İstiklal futbol takımı taraftarı olan Hudayari, kaldırıldığı Mutahhari Hastanesi'ndeki tüm müdahalelere karşın hayatını kaybetti.

"Sana yardım edemeyen bizlere yazıklar olsun!"

İran Milli Takımı ve İstiklal Futbol Kulübü'nün eski futbolcusu Muhammed Takavi, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir gönderi ile olayla ilgili üzüntüsünü ifade etti. 

Yaşanan olayın sorumlusunu sorgulayan Takavi, "İran futbolunun Mavi Kız'ının ölümü herkesi üzmüştür. Bu üzücü olayın sorumlusu kim? Bu genç kızın tek arzusu kendi takımının maçını stadyumda izlemekti. Ruhun şad olsun ve sana yardım edemeyen bizlere yazıklar olsun" ifadelerine yer verdi.

"Bizi affet!"

İran'ın önde gelen futbolcularından Cevad Kazımi yaşanan olaya sessiz kalmadı. Kişisel sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Kazımi, "Senin kapalı kapılar ardında kalarak kendini yaktığın stadyumlarda oynamaktan utanıyorum. Seni yakan alevler sadece seni yakmadı, hepimizi kül etti. Bir gün (İran'da) stadyumun kapıları kadınlara açılsa ve erkeklerle yan yana maç izleseler de senin sandalyen sonsuza dek boş kalacaktır. Senin hayallerini gerçekleştirmek için bir şey yapamadıysak bizi affet" ifadelerini kullandı.

FIFA'nın kararına uymuyor

FIFA, İran'a kadınların spor müsabakalarına alınması için 31 Ağustos'a kadar süre vermişti. İran ise bu karara uymamakta ısrarcı.

Hudayari'nin yanı sıra İranlı kadın gazeteci Forough Alaei'nin de dahil olduğu 6 kadın da gözaltına alınmıştı. Alaei, erkek kılığında girdiği statta deşifre olmuştu.

Volkan Demirel'den alkışlanacak hareket! Depremde vefat eden Taner Savut'un kızının mezuniyet törenine katıldı! Volkan Demirel'den alkışlanacak hareket! Depremde vefat eden Taner Savut'un kızının mezuniyet törenine katıldı!