Ömer Saraç: Başkanım ayağınızın tozuyla Ankara’dan geldiniz. Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 102. Yıl dönümü sebebiyle düzenlenen 86. Büyük Atatürk Koşusu koşuldu. Koşunun startına siz de katıldınız. Böylesine güzel bir organizasyonla ilgili neler söylemek istersiniz? 

‘’ATATÜRK KOŞUSU TÜRK ATLETİZMİNİN VE TÜRKİYE’DEKİ SPOR ORGANİZASYONLARININ İÇİNDE ÖNEM TUTAN BİR YER’’ 

Fatih Çintimar: Atatürk Koşusu Türk Atletizminin ve Türkiye’deki Spor Organizasyonlarının içinde önem tutan bir yer çünkü 86 yıldır kesintisiz her il yapılan, geçen yıl pandemide de bütün organizasyonlar iptal edilirken biz bu organizasyonlar içerisinde sembolik de olsa Atatürk Koşusunu belli bir katılım sayısıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki yıl Atatürk Koşusunu geleneksel parkuruna almak istiyoruz, Kızılay üzerinden Ulus’a gitmesini istiyoruz bunun için de 27 Aralık Pazar günü koşturabilmek için toplantı yapacağız. 

Ömer Saraç: 31 Ekim’de genel kurulda üst üste 3. Kez başkanlığa seçildiniz. Geride bıraktığımız Tokyo Olimpiyatlarını nasıl değerlendirirsiniz, ve gelecek hedefler için neler söylemek istersiniz? 

‘’TOKYO OLİMPİYATLARINDA MADALYA ALAMADIK AMA İYİ DERECELER ALDIK’’

Fatih Çintimar: Tokyo Olimpiyatlarına çok güzel bir kadroyla katıldık, çok da güzel dereceler aldık, evet madalya alamadık fakat başarı anlamında bundan önceki olimpiyatlardan Atletizm adına daha başarılıyız. Bu olimpiyatta madalyasız 20 puan topladık. Olimpiyatta ilk 8’e giren sporcularımızın hepsi altyapıdan getirdiğimiz genç çocuklarımız. 

Ömer Saraç: Berke Akçam geçtiğimiz günlerde 2021’in yükselen yıldızı seçildi. U20 Dünya Şampiyonu Atletizm için ve alttan gelen diğer yeteneklerimiz için neler söylemek istersiniz? 

Günün Konuğu programının yeni konuğu Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar oldu!

‘’AŞAĞIDAN İNANILMAZ BİR JENERASYON GELİYOR’’

Fatih Çintimar: Aşağıdan inanılmaz bir jenerasyon geliyor, bu bütün branşlar için geçerli. Hem atma, hem atlama, hem sprint bütün branşlar için geçerli. Berke Akçam ile Kenya’ya Dünya Şampiyonası’na gittiğimizde 9 tane finalde yarıştık. Bugüne kadar koştuğumuz bütün finallerin toplamına eşit bir final. Berke Akçam üst üste rekorlar kırarak finalde de yarışı kazandı. Koştuğu derece bakımından da Dünyada sıralamasında mevcut yerini koruyor. 

Ömer Saraç: Tokyo Olimpiyatları öncesinde ‘’Türkiye’de atletizm liglerinde artık yabancı sporcu yarıştırmama kararı aldık’’ şeklinde bir açıklamanız vardı. Bugüne kadar yansımaları nasıl oldu? 

‘’ALTYAPI ANLAMINDA KULÜPLER ANLAMINDA ÇOK GÜZEL OLDU

Fatih Çintimar: Altyapı anlamında, kulüpler anlamında çok güzel oldu. Artık bu altyapıya sahibiz, bu jenerasyona sahibiz. Yeni jenerasyonla hem kulüplerimizde yeterince sporcumuz var hem de başarılı sporcularımız var. Yabancı sporcu devşirmeme, transfer konusu ne derseniz adına bunlara ihtiyacımız vardı. 

Ömer Saraç: Siz göreve geldiğinizde Sergey Bubka’nın fahri danışmanlık yapacağını söylemiştiniz. O süreç nasıl ilerledi ve bugüne yansımaları nasıl oldu? 

‘’SERGEY BUBKA’DAN DANIŞMANLIK YAPMASINI İSTEDİM’’

Fatih Çintimar: Sergey Bubka’dan danışmanlık yapmasını istedim. Bize her konuda destek oluyor, her sorduğumuz soruya cevap veriyor. Nerede olursak olalım kafilemize destek oluyor. Buraya bu süreç içerisinde 5-6 kez milli takım ile sohbet etmeye geldi. Bunlar hem bizim için,  Türk Atletizmi için oldukça önemli çalışmalardır. Buradan kendisine teşekkürlerimi iletiyorum. 

Günün Konuğu programının yeni konuğu Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar oldu!
Ömer Saraç: Başkanım siz atletizmi ülke sporunda hangi noktaya koyarsınız? 

‘’ATLETİZM KATILIM OLARAK HEM ÜLKEMİZİN HEM DE DÜNYANIN EN BÜYÜK SPORU’’ 

Fatih Çintimar: Ben bir kere futbolu ile diğer sporları hiçbir konuda kıyaslama ve tartışma noktasına almıyorum. Futbol bir sektör, kendine ait dinamikleri olan, döngüsü olan, ekonomik çapı olan farklı bir sektör. Biz spor adamı olarak, futbolu sporun dışında tutmamız gerek. Atletizm katılırım olarak hem ülkemizin hem de Dünyanın en büyük sporu. İstanbul Maratonu bugün sporsal anlamda yapılan en büyük organizasyon. Atletizm sporun Atasıdır. 

Ömer Saraç: Bu programı izleyen veliler ve genç kardeşlerimiz vardır. Ülkemizde her ne kadar son yıllarda o algı yıkılmaya çalışılsa da hala bazı aileler çocukları atlet olursa geleceğinden korkuyor. Siz bu konu hakkında neler söylemek istersiniz? 

‘’VELİLERİMİZE SESLENİYORUM LÜTFEN ÇOCUKLARIMIZ SPOR YAPSIN’’

Fatih Çintimar: Velilerimize sesleniyorum sporun hangisi olursa olsun lütfen çocuklarımız spor yapsınlar. Sporu yapan çocuk daha üretken oluyor, daha aktif oluyor, daha zeki oluyor. Daha fazla insanla temas ettiğinden daha sosyal oluyor. Dolayısıyla çocuklarımızın spor yapması konusunda hemfikir olmalıyız. 

Ömer Saraç: Son olarak, turnuva düzenleme konusunda gerçekten de çok maharetli bir ülkeyiz. Önümüzdeki yıllarda atletizmle ilgili bize verebileceğiniz bir bilgi var mıdır? 

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

‘’2023’ÜN ATLETİZM YILI İLAN EDİLMESİ İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ’’

Fatih Çintimar: 2023’ün Atletizm yılı ilan edilmesi için yoğun çaba içerisindeyiz. Hedeflerimiz doğrultusunda bunu gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz.