Galatasaray Basketbol Takımı, rakibi Fenerbahçe’yi 9 yıl sonra evinde yendi. Sarı-kırmızılılar geçtiğimiz pazar günü de futbolda sarı-lacivertlileri deplasmanda 20 yıl sonra mağlup etmişti.

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi! Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi!

ING Basketbol Süper Ligi'nin 20. haftasında Galatasaray, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe Beko’yu 80-75'lik skorla yenerek, rakibine karşı deplasmandaki kötü şansını sona erdirdi. Sarı-kırmızılılar, deplasmanda son olarak sarı-lacivertlileri 4 Haziran 2011'de 72-71’lik skorla devirmişti. Bu müsabakayı takip eden 17 karşılaşmadan galip ayrılan taraf Fenerbahçe olmuştu. Bunlardan sadece 1’i Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanırken, diğer 16 maç Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda yapıldı. Galatasaray, 23 Şubat Pazar günü de futbolda Fenerbahçe’yi 20 yıl sonra deplasmanda mağlup etmeyi başarmıştı.

Mücadelenin son anlarını ayakta takip eden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, derbiyi locasından takip etti. Karşılaşma öncesinde Fenerbahçe’nin geçtiğimiz günlerde kazandığı Türkiye Kupası sergilendi.