Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fatih Terim'e verilen 4 maçlık men cezasıyla ilgili olarak kulüp televizyona açıklamalarda bulundu. Cengiz yaptığı açıklamada, "Her camia için kutsal değerler vardır. Bunlardan biri da bizim için 1905'tir. Bu ceza açıklamasının saat 19.05'te yayına girmesi, beni canlı yayına getirdi. Bunu TFF'ye yakıştıramadım" dedi.

Mustafa Cengiz'in açıklamasından satırbaşları şu şekilde:

-Her camia için kutsal değerler vardır. Bunlardan biri da bizim için 19.05'tir. Bu ceza açıklamasının saat 19.05'te yayına girmesi, beni canlı yayına getirdi. Bunu yakıştıramadım. 

-TFF, herhangi bir kulübün mensubu değildir. Kötü niyetinizin olmadığını kanıtlamalısınız. Bu tip hatalar iyi niyetle, tesadüfle açıklanamaz.

-Sevgili hocam ile bu konuyu görüştüm. "Hocam organize kötülük derken, herhangi bir kurumu, TFF'yi hedef aldınız mı?" diye sordum. "Hayır" dedi ve bize karşı tepkilerin organize sürdüğünü söyledi, bundan dolayı açıklamayı yaptığını belirtti.

"Hakemler bize karşı çok cesur"

-Bazı maçlarda özellikle bizim yedek kulübemizin arkasına militan unsurlar yerleştiriliyor. Bunlar özellikle hocamıza ve teknik heyetimizdeki isimlere hakaret ve küfür ediyorlar. Kayseri'deki saldırıyla ilgili bir ceza verilmedi. 

-Bize yüzde 43 oranında sarı kart veriliyor. İsim vermiyorum, rakibimiz 19 faul yapıyor 0 sarı kart, bizim 9 sarı karta, 4 sarı, 2 kırmızı kart! Bu düzgün olarak devam ediliyor. 

-Hakemler, Galatasaray'a karşı çok cesur. Diğer maçlarda da cesur olsunlar. Sevgili hakemlerimiz neden bize karşı bu kadar cesur? Bu ne derece organize?

-Geçen yıl Kulüpler Birliği, Galatasaray'a karşı açıklama yaptı. Kulüpler Birliği'nin defterinde bu karar yok. 8 kulüp yayınlıyor, 10 kulüp yayınlamıyor. Bu olmadı. İçerik ise yürekler acısı.

Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..." Burak Yılmaz sahalara veda etti! "Galatasaray'ın yeri farklı, Fenerbahçe içimde ukte..."

"Ali Dürüst ile alakamız yok"

-Geçen sene Konyaspor maçında hakemlerin 5 dakika kendi arasında konuşmasından kuşkulandık. "Ne konuştunuz, açıklayın" dedik ama ceza yedik.

-'Siz Ali Dürüst'ü istifa ettikten sonra tekrar TFF'ye döndürdünüz, 3 hakemi askıya aldırdınız' dediler. İki olayla da en ufak ilgimiz yok. Ali Bey, Galatasaray'a hizmet etmiş değerli bir kardeşimiz ama bizim onunla özel bir görüşmemiz de yok, özel bir talebimiz de yok.

Mustafa Cengiz'den Fikret Orman'a eleştiri

-Kulüpler Birliği başkanı olduktan sonra çıkıp "Galatasaray'ın son 2 şampiyonluğu lekelidir" dediğiniz anda, TFF'ye en ağır hakareti yapmış olursunuz. Burada da hukuken açık var.

-Siz şu algıyı yaratamazsınız: Galatasaray'ın lehine hata yapanları cezalandırırım, aleyhine hata yapanları onurlandırırım. Men dakka dukka.

"Bu zihniyetin değişmesi gerek"

-Bu zihniyetin, bu sistemin değişmesi gerek. Çağı yakalamak istiyorsak, Türk futbolunu temsil etmek istiyorsak, bunu tebarüz etmek zorundayız. Eski kafayla, köhnemiş zihniyetlerle, fanatik düşüncelerle hiçbir yere gelemeyiz.

-Açıklamayı 19.05'te yayınlayan zihniyete karşıyım. Orantısız cezayı veren zihniyete karşıyım. Siz bizim feryadımızı duymayacaksınız, kendinize göre cezayı vereceksiniz. Buna şiddetle karşıyım.

"Beşiktaş'ı tebrik ederim"

-3'lü sözlerimden dolayı Beşiktaş camiası ayağa kalkmış. Sanıyordum ki, 3. yıldızı ilk biz takınca ortaya çıktı. Yanlışmış. Beşiktaşlı çıkardıysa tebrik ederim. Eskişehirspor camiasından mesaj geldi. Amigo Orhan çıkarmış.

"Falcao, 9 milyon euroyu Galatasaray için reddetti"

-Monaco, Falcao'ya yıllık 9 milyon eurodan 2 yıllık sözleşme önerdi. Kabul etmedi. Açıktan para vermişiz diyorlar. Biz Falcao'yu bonservissiz aldık. Bonservissiz almak için transfer bu kadar uzun sürdü zaten.