Emlak Konut'tan Galatasaray'ın Riva-Florya projesi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) açıklama geldi. Yapılan açıklamada "Galatasaray ile 2016'da imzaladığımız Riva-Florya protokollerinin feshi süreci başlatılmıştır" ifadeleri yer aldı.

Emlak Konut tarafından KAP'a gönderilen açılama şu şekilde:

İsyan ettiren hakem ataması! İsyan ettiren hakem ataması!

"Galatasaray Spor Kulübü Derneği mülkiyetinde bulunan Beykoz İlçesi Riva Mahallesinde kain taşınmazlar ile Bakırköy İlçesi Florya Mahallesinde kain taşınmaz üzerinde proje geliştirmek amacıyla Galatasaray Spor Kulübü Derneği ile Şirketimiz arasında 2016 yılında imzalanan protokollerin feshi süreci başlatılmıştır."

"Yönetim, Florya'daki yükümlülüklerini yerine getirmedi"

Emlak Konut, Galatasaray Yönetimi'nin Florya'daki yükümlülüklerini yerine getirmemesi sebebiyle Riva ve Florya arazilerini kapsayan protokolü feshetmek için girişimlere başlamıştı. Sözü geçen arsaların, sarı-kırmızılılar ile imzalanan protokollere göre en geç Aralık 2017 tarihinde Emlak Konut'a teslim edilmesi beklenirken, Galatasaray'ın kamp ve antrenman tesislerinin bulunduğu Florya arsası Emlak Konut'a bu güne kadar teslim edilmedi.