Türkiye ile Fransa arasında oynanan karşılaşmanın yayınını üstlenen Fransız kanalı M6, Türk futbolcuların asker selamını neden yayınlamadığını açıkladı. M6 yetkilisi, UEFA kuralları nedeniyle, politik amaçlı hareketlerin gösterilmesine izin verilmediğinin altını çizdi.

"O esnada golün tekrarı verildi"

Euronews'in haberine göre, Fransız spor gazetesi L'Equipe'e konuşan bir M6 yetkilisi, "Türkiye'nin golünden sonra asker selamı yapıldığı esnada golün tekrarının verildiğini" ifade etti. Maç sonunda ise Türk futbolcuların tribünlere yönelerek asker selamı yaptığı esnada, röportajlar olduğunu ve her zaman buna öncelik verildiği belirtildi.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

"Politik hareketlerin gösterilmesi yasak"

Fakat diğer yandan, M6 yetkilisi, UEFA kuralları nedeniyle, maçlar esnasında yapılan politik amaçlı hareketlerin gösterilmesine izin verilmediğinin altını çizdi.

Türk futbolcuların asker selamının televizyonlar tarafından gösterilmemesi Türkiye'de tepki çekmişti. Bazı Türk yorumcular söz konusu harekette bir hakaret bulunmadığını dile getirdi.

UEFA soruşturma başlattı

UEFA, A Milli Futbol Takımımızın oyuncularının Arnavutluk maçındaki gol sevinci sırasında asker selamı vermelerini soruşturma kararı aldı.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçında Cuma günü Arnavutluk ile karşılaşan Milli Futbol Takımımızın 1-0 kazandığı müsabakada, atılan golün ardından futbolcular tarafından verilen asker selamı nedeni ile soruşturma başlatma kararı aldı.

Perşembe günü görüşülecek

Alman haber ajansı DPA'nın aktardığı bilgilere göre UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Kurulu, konuyu 17 Ekim 2019 Perşembe günü görüşecek. Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) karşı başlatılan ve olayla ilgili kişi ve kurumların ifadelerinin alınacağı soruşturmanın aynı gün bir karara bağlanıp bağlanmayacağı ise henüz bilinmiyor.