Formula 1'in bir alt kategorisi olan Formula 2'de bu hafta sonu koşulan Belçika Grand Prix'nin ilk yarışında büyük bir kaza yaşandı.

Yarışın ikinci turunda Raidillon'da aracının kontrolünü kaybeden Guliano Alesi spin attı. Rakibinden kaçmaya çalışırken bariyerlere çarpan Anthoine Hubert, darbenin etkisiyle aracıyla birlikte piste geri savruldu ve Juan Manuel Correa'nın aracına şiddetli bir şekilde çarptı.

ARAÇLAR İKİYE BÖLÜNDÜ

Kazadan sonra her iki aracın da ikiye bölündüğü görüldü. Fox Sport, Correa ve Hubert'in bilinçlerinin açık ve hayatta olduklarını duyurdu. Pilotlardan Marino Sato'nun da kazaya karıştığı ve sonrasında kaza bölgesinden uzaklaştığı görüldü. Kazanın olduğu yerde çok sayıda ilk yardım ekibi bulunurken, yarış kontrol ekibi, yarışın yeniden başlatılmayacağını açıkladı.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

ANTHOINE HUBERT HAYATINI KAYBETTİ

Ağır yaralanan pilot Anthoine Hubert, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Yaralanan diğer pilot Juan Manuel Correa'nın tedavisine devam edildiği öğrenildi.

Correa'nın durumunun stabil olduğu açıklandı. Renault Formula 1 takımının genç sürücü programında yer alan Anthoine Hubert'in hayatını kaybettiğini FIA da yaptığı açıklama ile doğruladı.