Sezon öncesi transfer döneminde başarılı isimlerle anlaşmaya vardıklarını belirten başkan Fikret Orman, Beşiktaş'ın şampiyonluğun en önemli adaylarından biri olduğunu dile getirdi. Takımdan ayrılan Ricardo Quaresma ile ilgili olarak da konuşan Orman, Portekizli yıldızın kendisini hedef göstermesinin doğru olmadığını söyledi. Orman, "Beni hedef aldı bende kamuyu bilgilendirme ihtiyacı hissettim" dedi.

"KENDİ AYRILMAK İSTEDİ"

Portekizli yıldızın eşinin İstanbul'da yaşamak istemediğini gerekçe göstererek kendisinin kulüpten ayrılmak istediğini belirten başkan Orman, "Her yapmış olduğum konuşmayı bire bir yapmam. Quaresma ile ben bire bir görüşme yapmadım. Devre arası Serdar Adalı’nın evine gitmiş. İstanbul’da karısının mutlu olmadığını ve ayrılmak istediğini ifade etmiş. Arabistan’dan bir teklif vardı, yardımcı oluruz dedik. O teklif sonuca ulaşmayınca kalma kararı aldı. Üç defa ihtarname yolladı ve hepsinde parasını ödedik. Beşiktaş’da şampiyonluk yaşayıp, Beşiktaş’ı toparlama sorumluluğu almasını istedik ama o çabayı göremedik. 3 Temmuz günü kamp başlamadan önce yine Serdar Adalı üzerinden kendisini düşünmediğimizi ilettik. Kampa alınmak istediğini ve bu şekilde daha kolay bir kulüp bulacağını iletti, kabul ettik. Hocamıza da söyledim, maçlarda oynatın ve daha kolay takım bulsun, diye. Ama zaman geçince bir onda ayrılma niyeti göremedik. İhtarname gibi hareketler bizi bu düşünceye soktu. Profesyonellik tek taraflı bir şey değil aynı şekilde duygusal iletişimde öyle. Madem her şey profesyonelce ilerliyor biz de öyle götürmeye çalışıyoruz. Ricardo kariyerinde en fazla Beşiktaş’ta oynadı daha düzgün bir açıklama ile ayrılmasını isterdim. Beni hedef aldı bende kamuyu bilgilendirme ihtiyacı hissettim. Dünyaya da baktığınız zaman bir çok kulüp artık oyuncuları dışarıya satmak istediğinde oynatıyor. Bu şekilde kulüplerin görmesi sağlanıyor. Biz N’koudou’yu Tottenham’dan aldığımızda o hafta kadrodaydı. Onların da vermek istediği bir oyuncuydu. Beşiktaş ailesinde gördüğümüz kişilerdi bunlar biz bu hususta hata yapmadık" ifadelerini kullandı.

İsyan ettiren hakem ataması! İsyan ettiren hakem ataması!

"ŞAMPİYONLUĞA İNANIYORUM"

8 senenin ardından yepyeni bir futbol anlayışına geçiş yaptıklarını belirten Fikret Orman, sezon sonu Abdullah Avcı ile birlikte şampiyonluğa ulaşacaklarına inandıklarını belirtti. 

Orman, "Hep beraber Avusturya’daydık. 8 senedir oynamış olduğumuz bir düzeni değiştiriyoruz. Abdullah hoca ile beraber yeni bir sisteme geçiyoruz. O zaman da ifade etmiştim zor olacak diye. Üstüne koyarak geliyoruz. Işık veren bir takım olmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş şampiyonluğun en büyük adayıdır. Taraftar, takımın arkasında olsunlar. Biz Beşiktaş taraftarıyız, Beşiktaş’ın mutluluğu için uğraşan bir grubuz. Sezonu şampiyonlukla bitireceğimize inanıyorum" dedi.

"ABOUBAKAR'IN BEŞİKTAŞ'A BAKIŞI TRANSFERİ MÜMKÜN KILMADI"

Beşiktaşlı taraftarların transferini çok istediği Vincent Aboubakar ile ilgili soruları da yanıtlayan Orman, "Aboubakar’ı Beşiktaş taraftarı çok sevdi ve bir bağ oluştu. Biz de transferini düşünmedik değil. Dizlerinde bir sakatlık sorunu vardı. MR sonuçlarını istedik, göndermediler. Portodan 2.9 milyon Euro alıyormuş, Porto Kulübü ’900 bin Euro’yu biz öderiz’ dedi. Aboubakar gelmek için ’500 bin Euro daha fazla alırım’ dedi. Taraftarımızın duygusal bağı var ama oyuncudan da aynı şeyi bekliyorduk. Bu zihniyetle Beşiktaş’a gelmesini doğru bulmadık. Niyetimiz vardı ama oluşan şartlar, ve benim gözümde oyuncunun Beşiktaş’a bakışı transferi mümkün kılmadı" şeklinde konuştu.