Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

FIFA'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, FIFA Paydaşlar Komitesi'nin önerisiyle kulüplerin 2020-2021 sezonu itibariyle 22 yaş ve üstü en fazla 4 futbolcu kiralayacağını ve aynı şekilde yine 22 yaş ve üstü 4 futbolcu kiralık gönderebileceğini bildirdi. 

Bu önerinin kabul edilmesi neticesinde 2022-2023 sezonundan itibaren bu rakam 3'e düşürülecek.

Kararın sebebi ne?

FIFA Paydaşlar Komitesi'nin bu öneriyi yapmasının sebebi: Futbolcuları kiralarken bunun ticari değil sportif bir amaçla yapılmasını istemeleri. 

Menajer komisyonlarına da sınır gelecek

Komite, bir diğer öneriyle menajerlerin transferden aldığı komisyona da sınırlama getirmek istiyor. Bu öneriye göre menajerler, transfer bedelinin yüzde 10'undan fazla, oyuncu maaşının ise yüzde 3'ünden fazla komisyon almayacak ve çıkar çatışmalarının önüne geçmek için çoklu menajer anlaşmalarına da sınır getirilecek.

Onay süreci ne zaman?

Komitenin karar ve önerileri uygulanmadan önce FIFA Konseyinin onayına sunulacak. Konsey, 24 Ekim 2019 tarihinde toplanacak.