Anadolu Efes, geçen sezon harikalar yaratan Shane Larkin'le 1+1 yıllık yeni anlaşma sağlandığını açıkladı.

Shane Larkin, geçen sezon Fenerbahçe Beko maçlarında yıldızını parlatmış ve adeta Fenerbahçe Beko'yu şampiyonluktan eden isim olarak ortaya çıkmıştı. 

Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

Lacivert beyazlı kulüpten yapılan açıklama "Geçtiğimiz sezon başında NBA'den transfer ettiğimiz Shane Larkin ile 1+1 yıllığına anlaşma sağladık." denildi.

Turkish Airlines Euroleague’de bu sezon Anadolu Efes forması ile 35 maça çıkan Larkin, 21:58 dakika ortalama süre alarak, maç başına 12,5 sayı, 2,2 ribaunt, 3,1 asist ve 0,9 top çalma ortalamaları ile mücadele etti. 

Euroleague'in ikinci yarısında gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken yıldız oyuncu, Euroleague Final Four maçlarında ulaşılan en yüksek verimlilik puanının sahibi oldu.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde ise bu sezon 24 maça çıkan Shane Larkin, maç başına 27:45 dakika süre alarak 15,1 sayı, 2,8 ribaunt, 4,5 asist ve 1,8 top çalma ortalamaları ile mücadele etti. Anadolu Efes'in 14. şampiyonluğuna ulaştığı final serisinde gösterdiği performansla en değerli oyuncu seçilmeyi başardı.

Shane Larkin, bu sezon Anadolu Efes ile Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda şampiyonluk yaşarken, bir de Euroleague ikinciliği yaşadı.