Türkiye Kupası 5. tur ilk maçında sahasında İstanbulspor'u ağırlayan Fenerbahçe karşılaşmayı 4-0 kazandı.

Fazla forma şansı bulmayan oyuncuların ağırlıkta olduğu ilk 11'le sahaya çıkan sarı-lacivertliler, 15. dakikada Deniz Türüç'ün, 16. dakikada Ferdi Kadıoğlu'nun attığı gollerle bir anda 2-0'lık üstünlüğü sağladı.

İstanbulspor'a pozisyon şansı tanımayan ve oyunun hakimi olan sarı-lacivertliler, ilk yarıyı bu skorla önde tamamlarken 70'de Vedat Muriç durumu 3-0'a taşıdı.

Maçın 81. dakikasında oyuna giren genç sol bek Muhammed Gümüşkaya'nın 88. dakikadaki pasını iyi değerlendiren Miha Zajc, altı pas içinde yaptığı vuruşla durumu 4-0'a getirdi ve karşılaşma bu skorla sona erdi.

Mücadele Fenerbahçe'nin cezası nedeniyle seyircisiz oynanırken, iki ekip 18 Aralık Çarşamba günü İstanbul Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı'nda rövanş maçında karşı karşıya gelecek.

2017-18 sezonu yarı finalinde Beşiktaş ile yapılan maçta çıkan saha olayları nedeniyle PFDK'dan 3 maç seyircisiz oynama cezası alan Fenerbahçe, bu maçla birlikte cezasını tamamlamış oldu.

Maçtan önemli anlar

13. dakikada Tolgay Arslan'ın ceza sahası dışından sert şutunu kaleci Alperen kornere çeldi.

15. dakikada Ferdi'nin sol kanttan ortasına iyi yükselen Deniz'in kafa vuruşunda top, direğe çarparak filelerle buluştu. 1-0

16. dakikada Wellinton'a baskı yaparak topu kazanan ve Muriqi ile paslaşarak ceza alanı içine giren Ferdi Kadıoğlu, topu boş kaleye gönderdi ve farkı ikiye çıkardı. 2-0

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu! Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

49. dakikada Ferdi, Zajc ile duvar pası yaparak ceza alanına girip çektiği şutu Alperen oyun alanına çeldi. Dönen topun sahibi olan Zajc'ın vuruşunda da meşin yuvarlak rakibe çarparak kornere çıktı.

49. dakikada Deniz'in kullandığı kornerde arka direkte topla buluşan Jailson'un vuruşunda meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı.

59. dakikada sol kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Ferdi'nin pasında Deniz'in sert şutunu kaleci Alperen kornere çeldi.

69. dakikada Jailson'un ceza yayı üzerinden yaptığı sert vuruş, az farkla auta çıktı.

71. dakikada Deniz Türüç'ün ara pasında topla buluşan Vedat Muriqi sağ çaprazdan düzgün bir vuruşla meşin yuvarlığı filelerle buluştu. 3-0

86. dakikada gelişen İstanbulspor atağında Muhammed Enes'in sert şutunu kaleci Harun kornere çeldi.

88. dakikada Moses'in pası ile buluşan Muhammed, rakibinden sıyrılarak topu Zajc'a aktardı. Zajc'ın vuruşunda top filelerle buluştu. 4-0

Fenerbahçe 4-0 İstanbulspor

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Zorbay Küçük, Mehmet Kısal, Mehmet Salih Mazlum

Fenerbahçe: Harun, Isla (Muhammed dk. 81 ?), Sadık, Rami, Dirar, Tolgay, Jailson, Ferdi, Zajc, Deniz (Moses dk. 78), Muriç (Tolga Ciğerci dk. 72)
Yedekler: Altay, Serdar, Zanka, Rodrigues, Alper
Teknik Direktör: Ersun Yanal

İstanbulspor: Alperen, Wellington, Atchom, Ali Aytemur (Muhammed Enes dk. 59), Eslem (Muhsin dk. 75), Onur, Aldin Cajic, Duhan, Oğuzhan, Allahyar (Oğuzhan dk. 46), Papa Diouf
Yedekler: Umut, Mehmet, Muhammet Şahin, Kağan, Ali Dere, Mensah, Berkay
Teknik Direktör: Tamer Avcı

Goller: Deniz Türüç (dk. 15), Ferdi Kadıoğlu (dk. 16), Vedat Muriç (dk. 71), Zajc (dk. 88) (Fenerbahçe)