Fenerbahçe Eljif Elmas'a resmen veda etti. Eljif'e videolu paylaşımile veda eden Fenerbahçe genç futbolcuya 'Yolun açık olsun ELMAS' diyerek veda etti.

Fenerbahçe’nin 16 milyon Euro bonservis bedeliyle Napoli’ye sattığı Eljif Elmas, kulüp tarihinde Sow ile birlikte adını en çok gelir elde edilen transfer listesinde zirveye yazdırdı. 
Fenerbahçe, 20 yaşındaki yıldızı Eljif Elmas’ın Napoli’ye transferini resmen duyurdu. İtalyan kulübünden 16 milyon Euro bonservis bedeli alacak olan sarı-lacivertlilerde bu transfer aynı zamanda tarihe de geçti. 2015-2016 sezonunda Senegalli forveti Moussa Sow’u 16 milyon Euro karşılığında Al-Ahli’ye veren Fenerbahçe'de bu satış, ‘en çok gelir elde edilen transfer’ olarak zirvede yer alıyordu. Elmas’ın Napoli’ye 16 milyon Euro bedelle transfer olmasının ardından ise artık zirvede Sow-Elmas ismi yer alıyor. 

Fenerbahçe'den konuya ilişkin KAP'a yapılan açıklama şöyle: 


"Profesyonel Futbolcumuz Eljif Elmas'ın İtalyan Kulübü SSC Napoli'ye, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 16.000.000 EUR bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri her iki kulüp tarafından eşit oranda paylaşılacaktır. 
Transfer bedeline ilaveten, Futbolcunun performansına ve SSC Napoli kulübünün sportif sonuçlarına bağlı olarak SSC Napoli, Kulübümüze aşamalı olarak azami 1.500.000 EUR bonus bedeli ödeyecektir. 
Ayrıca, SSC Napoli tarafından Futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde SSC Napoli tarafından elde edilecek transfer bedeline bağlı olarak Kulübümüzün azami 1.500.000 EUR bonus elde etme imkanı bulunmaktadır. 
Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız." 

Sarı-lacivertlilerin, en çok gelir elde ettiği 5 transfer şöyle: 
Oyuncu- Gittiği takım- Transfer Bedeli 
Eljif Elmas - Napoli - 16 Milyon Euro 
Moussa Sow - Al Hali - 16 Milyon Euro 
Elvir Baliç - Real Madrid - 15.6 Milyon Euro 
Simon Kjaer - Sevilla - 12.5 Milyon Euro 
Jay-Jay Okocha - PSG - 12.4 Milyon Euro 

Fenerbahçe'nin paylaşımı:

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...