TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PDFK), Kayserispor maçından sonra yaptığı sportmenliğe aykırı açıklamaları nedeniyle Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e 4 maç, yardımcı antrenör Ümit Davala'ya da 3 maç ceza verdi. Ceza, Terim ve Davala'nın devre arasında takımının soyunma odasına inmesini de yasaklıyor.

Fenerbahçe derbisini tribünden izleyecek

Öte yandan 19 bin TL para cezası da alan Terim, Tahkim Kurulu'nun cezada 2 maçlık indirime gitmemesi halinde 29 Eylül Pazar günü Türk Telekom Stadyumu'nda oynanacak Fenerbahçe maçını tribünden takip edecek.

Fatih Terim'in cezası nedeniyle yer alamayacağı maçlar şu şekilde:

-Kasımpaşa
-Yeni Malatyspor (D)
-Fenerbahçe
-Gençlerbirliği (D)

Fatih Terim neden 4 maç ceza aldı?

Terim'in ceza almasına neden olan Kayserispor maçından sonra yaptığı açıklama şu şekilde: Bülent Yıldırım ve Serkan Çınar gibi iki değerli hakemin dışarıda bırakılmasıyla başlandı. İnsanın emeğini ve itibarını, çıkar ve kötülük ittifakına yem eden kim varsa muhakkak ki karşılığını alacaktır. Amatör işler profesyonelleşti.

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi! Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi!

Buse Terim ve Merve Terim'de ceza tepkisi

Fatih Terim'in PFDK tarafından 4 maç men edilmesine kızı Buse Terim tepki gösterdi. Twitter hesabından men cezası haberini alıntılayan Buse Terim, "Çünkü adaletiniz yok!" notunu düştü.

Terim'in büyük kızı Merve Terim de, cezanın 19.05'te açıklanmasını manidar bularak Instagram hesabından tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: Bu kadar korktuğunuzu belli etmeyin bence. Cezanın 19.05'te açıklanması da tesadüf değil sanırım. Organize kötülüğün profesyonelleşmiş hali dediği de tam buydu.