Transfer döneminde İngiltere Premier Lig ekibi Arsenal'dan Beşiktaş'a gelen Mohamed Elneny, Milliyet Gazetesi'nden Serdar Sarıdağ'a çok özel açıklamalarda bulundu. Siyah-beyazlı kulübe geliş sürecine dair ayrıntılar veren Mısırlı orta saha oyuncusu, teklif ilk geldiğinde Mesut Özil'i arayarak ona danıştığını belirtti.

"Beşiktaş'a geldiğim için çok mutluyum"

Siyah-beyazlı ekibe transfer olması nedeniyle mutluluğunu dile getiren Elneny, "

Beşiktaş’a geldiğim için çok mutluyum. İlk günden itibaren Beşiktaş taraftarı sevgisini gösterdi. Bunun için taraftarımıza çok teşekkür ediyorum. Benim öncelikle görevim takıma yardımcı olmak. Burada iyi oyuncular ve güzel bir ekip var. Türkiye’de ve Avrupa’da başarılar elde etmek istiyoruz. Bu takımın Avrupa Ligi’ni kazanma potansiyeline sahip olduğunu görebiliyorum" dedi.

"Avcı, Guardiola ve Klopp tarzı futbol oynatmaya çalışıyor"

Beşiktaş'ın oyun stiliyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Mısırlı oyuncu, "Takımla antrenmanlara çıkmaya başladıktan sonra ilk olarak şunu fark ettim; Hocamız Guardiola ve Klopp tarzı futbol oynatmaya çalışıyor. Topa sahip olmaya çalışıyor. Uzun topu sevmiyor. Topu gereksiz yere kaybetmeyi sevmiyor. Kaybettiğimiz zaman en kısa zamanda o topu geri almaya çalışıyor. Futbol daha da zor bir hale geldi ama şu bir gerçek ki topa sahip olursanız gol yemezsiniz. Hocamız topun arkasından koşmayı değil, topa sahip olmamız gerektiğini söylüyor. Bu durum benim de çok sevdiğim bir tarz" ifadelerini kullandı.

"Mesut'u Beşiktaş'a çağırdım"

Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil ile de çok yakın arkadaş olduklarını belirten Elneny, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

İsyan ettiren hakem ataması! İsyan ettiren hakem ataması!

"Mesut’la çok yakın arkadaş olduklarını kaydeden Mohamed Elneny, “Mesut çok sevdiğim ve değer verdiğim bir dostum. Orada çok güzel anılarımız oldu. Elbette Beşiktaş’a gelmeden önce kendisiyle konuştum. Mesut sonuç olarak Türk ve Türkiye’yi bilen biriyle konuşmak ve ona danışmak istedim. Mesut düşünmeden gitmemi söyledi zaten. Buraya geldikten sonra onu aradım. ‘Beşiktaş çok büyük bir kulüp buraya mutlaka gelmelisin’ dedim."