112 senelik bir spor kulübü olan Fenerbahçe, Türkiye'nin spor devlerinden biridir. Yurt içinde ve yurt dışında milyonlarca taraftarı olan Fenerbahçe, 19 Temmuz'u Dünya Fenerbahçeliler Günü olarak ilan etmiştir.

Ali Koç başkanlığında farklı spor dallarında faaliyetlerini sürdüren Sarı Kanaryaların milyonlarca taraftarı, her yıl 19 Temmuz'u büyük bir coşkuyla kutlamaktadır. Gerek sosyal medya hesaplarından gerekse yapılan çeşitli organizasyonlarla kutlanan bu özel günde büyük bir dayanışma öneği sergilenmektedir.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dünya Fenerbahçeliler Günü hakkında bir mesaj yayınlayarak, "Beraberliğin hiç eksilmediği sarı-lacivert başarılarla dolu daha nice 19 Temmuzlar temenni ediyorum" dedi. 


Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Dünya Fenerbahçeliler Günü sebebiyle bir mesaj yayınladı. Başkan Koç, Ülker Stadı’nda sarı-lacivertlilerin yeni sezon formasıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
"Fenerbahçe'mizin renklerini, şanlı bayrağını ve güçlü armasını dünyanın dört bir yanında gururla temsil eden tüm taraftarlarımızı, derneklerimizi ve kongre üyelerimizi, stadımızdan dün lansmanını yaptığımız yeni sezon formamızla beraber sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bugün kulübümüzün kuruluşunu simgeleyen, camiamızın gönlünde çok ayrı bir yeri olan asırlık çınarımızın gölgesinde, köklü tarihimizi simgeleyen 19 Temmuz günü. 
Bu büyük kulübün bir parçası olan, ellerinden gelen tüm destekleriyle tribünlerde, salonlarda, gerektiğinde sokakta iyi günde kötü günde sonsuz bir fedakarlık ve aidiyet duygusuyla Fenerbahçe'nin yanında olan, yeri geldiğinde sarı-lacivert, yeri geldiğinde fener olan tüm taraftarlarımızın '19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü'nü canıgönülden kutlarım. 


Bu kulüp sizinle güçlü, sizlerle ayrıcalıklı. Sizlerin desteğiyle her türlü zorluğun üstesinden gelecek güce sahiptir. Yarıştığımız her kulvarda zirveye oynayan bir spor kulübünden daha fazlası anlayışıyla, camiasıyla öncü ve örnek olan bir Fenerbahçe dileğiyle, birlik ve beraberliğin hiç eksilmediği sarı-lacivert başarılarla dolu daha nice 19 Temmuzlar temenni ediyorum. Bir kez daha iyi ki varsınız, iyi ki Fenerbahçe var, iyi ki Fenerbahçeliyiz." 

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

19.07 olarak belirlenen Dünya Fenerbahçeliler Günü'ne özel Fenerbahçe resmi sitesinden kutlama mesajı yayınlandı. 

Resmi siteden yapılan paylaşım:

Sarımızla,

Lacivertimizle,

Şanlı tarihimizle,

Çubuklumuzla,

Değerlerimizle,

Nesilden nesile sevgimizle,

Eşsiz taraftarımızla,

Biz Fenerbahçeyiz!
 
Dünyanın dört bir yanında kalbi sarı lacivert renkler için çarpan, gönüllerini bu kulübe adamış Fenerbahçe ailemizin 19.07 Dünya Fenerbahçeliler Günü kutlu olsun.
 
Huzur, mutluluk ve sarı lacivert başarılarla dolu nice 19 Temmuzlara, omuz omuza...
 
Fenerbahçe Spor Kulübü