Bilecik 1. Amatör Lig'de oynanan futbol maçına bekar erkekler alınmazken, maça yanında eşi olmayan gelen birçok erkek taraftar güvenlik noktasından geri çevrildi.

223 bin nüfuslu Bilecik'te oynanan Bilecikspor-1299 Bilecik maçını sadece evli erkekler eşleriyle birlikte, kadınlar ve 12 yaşından küçük çocuklar tribünden seyredebildi.

Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı! Icardi Galatasaray'da kalacak mı? Wanda Nara, Galatasaray taraftarlarının hayallerini yıktı!

Stat bulunamayınca üniversite sahası seçildi

Bilecik Edebali Stadyumu'nun bakımda olması ve kentte mücadelenin oynanması için koşulları sağlayan bir stat bulunamayınca, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal, İl Temsilcisi Engin Toku, Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı, kulüp yöneticileri, Bilecik Şeyh Ebabali Üniversitesi Yerleşkesi içinde bulunan sentetik sahada incelemelerde bulundu.

Sadece kadınlara ve çocuklara izin verildi

Engin Toku, buranın futbol oynamaya elverişli bir alan olduğunu vurgularken, Bilecik İl Emniyet Müdürü Ertuğrul Namal da stat çevresinin iyi olduğunu belirtti. Bunun üzerine müsabaka bu stada verilirken, maçı sadece kadınlar ve 12 yaşından küçük çocukların seyretmesine karar verildi.

Tepkiler sonrası karar değişti

Bu karar sonrası gelen tepkiler sonrası karar değişirken, Bilecikspor Kulübü, "Yönetim kurulumuz, yarın oynayacağımız müsabakada erkek seyircilerin tribüne alınması yönünde ilgili mercilerle görüşerek girişimlerde bulunmuştur. Bulunduğumuz girişimler neticesinde erkek seyircilerimiz tribünde eşleriyle birlikte yer alabilecektir" açıklaması yaptı.

Bekar erkekler stada alınmadı

Maçın oynanacağı stadın etrafında geniş çaplı güvenlik önlemleri alınırken, maça yanında eşi olmayan erkekler girmesine izin verilmedi.

Valilik'ten açıklama geldi

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, kentte oynanan bir futbol müsabakasına bekar erkeklerin alınmaması ve güvenlik noktasından birçok kişinin geri gönderilmesiyle alakalı açıklamalarda bulundu.

Vali Bilal Şentürk yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yerdi:

"İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında bakım çalışmaları yürütülmesi nedeniyle Bilecik Edebali Stadyumu'nda kısa bir süre müsabakaların oynanamayacak olması ve Bilecikspor Kulübü temsilcisinin maçların Şeyh Edebali Üniversitesi Sahası'nda oynanması yönündeki talebine binaen, bu sahanın yeni oluşu, olası seyircilerce yaşanabilecek taşkınlık ve zarar verme ihtimali, güvenlik açısından bir takım fiziki eksikliklerin bulunması ve devam eden kazı çalışması nedeniyle taraftarların tribüne sadece saha içinden ulaşma imkanı olması sebebiyle sahada maçların seyircisiz oynanması ancak kadınların maça gelişlerinin özendirilebileceği böylece daha güvenli ve huzurlu bir ortam oluşacağı hususları tüm üyelerce mutabakat sağlanarak kurul kararı olarak kayıt altına alınmıştır.

Bilecikspor Kulübü'nün kadınların ve çocukların maça yalnız gelişlerinin pek mümkün olmayacağı değerlendirmesine karşı valiliğimizin şifahi talimatıyla ailece maça gelinebileceği hususu ilgilere duyurulmuştur. Konu yalnızca bu çerçevede değerlendirilerek karşılaşma oynanmış ve olaysız şekilde sona ermiştir."