Beşiktaş Kulübü, istifa eden futbol takımı antrenörü Orhan Ak'ın istifasının kabul edildiğini duyurdu. Siyah-beyazlıların resmi internet sitesinden yapılan açıklama ile Ak'ın istifasının kabul edildiği belirtilirken, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: "Takımımızda yardımcı antrenör görevini sürdüren Orhan Ak bugün itibariyle görevinden istifa etmiştir. Bundan sonraki kariyerinde kendisine başarılar diliyoruz."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz sezon ligi ikinci bitiren Başakşehir'in tekbik direktörü Abdullah Avcı ve antrenör ekibi, Beşiktaş ile el sıkışarak yeni sezona başlamıştı. Ancak teknik ekipte yer alan Orhan Ak, Beşiktaş camiasında istenmeyen adam ilan edilmiş ve çeşitli protestolara maruz kalmıştı.

ORHAN AK NEDEN BEŞİKTAŞ'TA İSTENMİYOR?

Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

4 yıl önce Gebze'deki Eskihisar Feribot İskelesi'nde Emre Belözoğlu ile Orhan Ak, Beşiktaş taraftarıyla kavga etmiş, kavga esnasında Orhan Ak'ın silah çektiği iddiaları ortaya atılmıştı. Bu sezon öncesi Avusturya'daki yaz kampında oynanan Eibar maçının sonunda sahaya giren bazı siyah-beyazlı taraftarlar, Orhan Ak'a yönelerek "Silah çeksene, silah çeksene, Orhan Ak bize silah çeksene" diye tezahürat yapmıştı.

1,5 AYLIK BEŞİKTAŞ MACERASI SONA ERDİ

Ayrıca Orhan Ak'ın havalimanında kendisine tepki gösteren kadın bir taraftarı eliyle itmesi de büyük tepki toplamış, Ak daha sonra özür dilemişti. Daha önce iki kez istifa eden 40 yaşındaki antrenör, üçüncü kez istifa kararı aldı. Kulübün, istifayı kabul etmesinin ardından Orhan Ak'ın 1,5 aylık Beşiktaş kariyeri sona ermiş oldu.