Süper Lig'de sezona iyi başlamayan Beşiktaş'ta tepkilerin odağındaki isim olan Fikret Orman, 24 Eylül'de düzenlediği basın toplantısıyla görevini bıraktı ve 9 Ekim'de bir açıklama daha yaparak başkanlığa aday olmayacağını söyledi. 

Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi! Galatasaraylı Bafetimbi Gomis hayranlarını üzecek haber geldi!

Siyah-beyazlı ekip olağanüstü genel kurula giderek yeni başkanını seçecek.

Beşiktaş'ta yeni seçim ne zaman yapılacak?

Beşiktaş yönetimi 26 Eylül Perşembe günü yaptığı toplantıda seçim tarihini belirledi.

Siyah-beyazlı yönetim şu açıklamayı yaptı:

Yönetim Kurulumuz, bugün gerçekleştirdiği toplantıda Olağanüstü Seçimli Genel Kurul kararı almıştır.

Kulübümüzün Olağanüstü Seçimli Genel Kurul Toplantısı, 13 Ekim 2019 Pazar günü saat 10.30'da BJK Akatlar Spor Salonu'nda yapılacaktır.

Birinci toplantıda çoğunluk sağlanmazsa, ikinci ve son toplantı çoğunluğa bakılmaksızın 20 Ekim 2019 Pazar günü aynı saat ve yerde yapılacaktır.

Beşiktaş'ın başkan adayları kimler?

Beşiktaş'ta başkan adayı olmak isteyenler, başvurularını tamamladı.

İlk aday Serdal Adalı oldu

Siyah-beyazlı ekipte başkanlığa aday olan ilk isim Serdar Adalı oldu. Adalı, Divan Kurulu'na listesini teslim ederken "Önümüzdeki seçim için aday olacak arkadaşlara başarılar diliyorum. Camiamız için hayırlı uğurlu olsun. Sizin de bildiğiniz gibi zor bir dönemden geçiyoruz. Camiamızın bu dönemde birlik ve beraberliğe ihtiyacı var" sözlerini kullandı.

Serdal Adalı

Adalı, projelerini ve siyah-beyazlı camianın ihtiyaçlarını daha sonra basın mensuplarıyla buluşarak açıklayacağını sözlerine ekledi. 

Fikret Orman'a kaybeden Hürser Tekinoktay tekrar aday oldu

Adaylığını resmileştiren ikinci isim daha önce Fikret Orman'a karşı yarışan ve kaybeden Hürser Tekinoktay oldu. Tekinoktay'ın geçici yönetim kurulu listesini ise avukatı Aker Çıtak, divan kuruluna verdi.

Çıtak, yaptığı açıklamada, "Hürser Tekinoktay'ın adaylığı Beşiktaş'a hayırlı olsun. Beşiktaş zor günlerden geçiyor ama Beşiktaş camiası zor günlerden kurtulmayı bilecektir. Camiamız zor günlerde yürekli başkanlar ve yöneticiler çıkarmıştır, çıkaracaktır da. Bu seçimde neticesi itibarıyla yönetime kim gelirse gelsin elbette başarılı, olumlu sonuçlar alarak bu sıkıntılı zamanlardan Beşiktaş'ı kurtarmayı bilecektir. Beşiktaş'ı özlenen güzel günlerine kavuşturacak bir yönetime ve başkana kavuşuruz diye umuyorum" ifadelerini kullandı.

Hürser Tekinoktay

Aker Çıtak, Tekinoktay'ın listesini kendisinin vermesinin özel bir sebebi olmadığını kaydetti.

Ahmet Nur Çebi de başkanlık yarışına dahil oldu

Ahmet Nur Çebi de adaylık başvurusunu yaptı. "Beşiktaş'ın çok zor günlerinde aday olarak çıkan bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum ve kendilerine teşekkür ediyorum. Beşiktaş'a sahip çıkanların olduğunu görmekten mutluluk duydum" diyen Çebi, başvurusuna dair detayları daha sonra kamuoyuyla paylaşacağını duyurdu.

Ahmet Nur Çebi

Eski belediye başkanı İsmail Ünal da aday

Bir diğer aday İsmail Ünal oldu. Kulüpte yöneticilik geçmişi bulunan ve Beşiktaş Belediyesi'nin eski başkanlarından olan Ünal, kulüp binasına gelerek başvurusunu gerçekleştirdi. "Önümüzde önemli günler var" diyen İsmail Ünal, "Yarışan tüm adaylara başarılar diliyorum. Önümüzdeki günlerde projelerimizi ve kadrolarımızı açıklayacağız" şeklinde konuştu.

İsmail Ünal

Yıldırım Demirören aday değil

Adı geçen isimlerden birisi olan eski TFF Başkanı Yıldırım Demirören ise Beşiktaş başkanlığı için yarışmayacak.