Beşiktaş, Süper Lig'in 3. haftasında Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor ile karşı karşıya gelecek. Hafta içinde deneyimli oyuncuları Ricardo Quaresma ve Gary Medel ile yollarını ayıran Beşiktaş'ta sakatlıkları süren Burak Yılmaz, Atiba Hutchinson ve Caner Erkin, maçta forma giyemeyecek.

Ligde geride kalan iki haftada teknik direktör Abdullah Avcı yönetimindeki Beşiktaş, deplasmanda Sivasspor'a yenilirken, evinde Göztepe'yi mağlup etti.

Teknik direktörlüğünü İsmail Kartal'ın yaptığı Çaykur Rizespor ise deplasmanda Gençlerbirliği, evinde ise Sivasspor'u mağlup etmeyi başardı.

BEŞİKTAŞ ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI SAAT KAÇTA?

Vodafone Park'ta oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor maçı saat 21.45'te başlayacak. Karşılaşmayı Yaşar Kemal Uğurlu yönetirken, yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Mehmet Cem Hanoğlu yapacak. Karşılaşma yayıncı kuruluş Bein Sports 1'de ekrana gelecek.

BEŞİKTAŞ ÇAYKUR RİZESPOR MUHTEMEL 11'LER

Beşiktaş'ın muhtemel 11'i:

Karius
Gökhan Gönül
Vida
Ruiz
Rebocho
Oğuzhan
Dorukhan
N'Koudou
Ljajic
Boyd
Güven Yalçın

Çaykur Rizespor'un muhtemel ilk 11'i:

Gökhan
Chatziisaias
Abarhoun
Morozuik
Melnjak
Attamah
Vetrih
Boldrin
De Pauw
Samudio
Oğulcan

İKİ TAKIM ARASINDAKİ 37. RANDEVU

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor, Süper Lig'de 37. kez karşı karşıya gelecek. İki ekip arasında geride kalan 36 lig maçından 23'ünü Beşiktaş, 7'sini Çaykur Rizespor kazandı, 6 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Rekabetteki son 7 maçtan galip ayrılan Beşiktaş, toplamda rakip fileleri 67 kez havalandırdı, Çaykur Rizespor ise 35 gol attı. Geçen sezonki maçları Beşiktaş, evinde 4-1, deplasmanda ise 7-2'lik skorlarla kazandı.     

RİZESPOR 14 MAÇTIR GALİBİYETE HASRET

Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı Süper Lig'de 14 maçtır yenemiyor. Rakibi karşısında ligdeki son galibiyetini 17 Şubat 2006 tarihinde İstanbul'da 1-0'lık sonuçla alan yeşil-mavili ekip, daha sonraki 14 maçtan 10'unu yitirdi, 4'ünde berabere kaldı.    

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

İSTANBUL'DA BEŞİKTAŞ ÜSTÜN

İki takım arasında İstanbul'da yapılan maçlarda da Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor. Siyah-beyazlılar, İstanbul'da yapılan 18 lig maçının 12'sini kazandı, 2 kez yenildi, 4 kez de berabere kaldı.

Beşiktaş'ın İstanbul'da attığı 36 gole, Karadeniz ekibi 15 golle karşılık verdi. Öte yandan, taraflar arasında İstanbul'daki son 9 lig maçından 4’ü berabere bitti, Beşiktaş 4, Çaykur Rizespor bir galibiyet aldı.    

BEŞİKTAŞ'IN TARİHİ YENİLGİSİ RİZESPOR'DAN

Beşiktaş ile Çaykur Rizespor arasında 2000-2001 sezonunda Rize'de yapılan lig maçında, siyah-beyazlı ekip tarihi bir hezimet yaşadı. Sezonun 20. haftasında, 11 Şubat 2001'de yapılan karşılaşma siyah-beyazlı ekip açısından tarihe geçecek bir yenilgiye sahne oldu.

Çaykur Rizespor bu maçta rakibini 5-1 yenmeyi başardı. Bu sonuç Beşiktaş'ın lig tarihinde, 5-0'lık Bursaspor yenilgisinin ardından en kötü ikinci mağlubiyeti olarak kayıtlara geçti.