Bordo-mavili ekip bu akşam Medical Park Stadyumu'nda ezeli rakibi Beşiktaş'ı konuk etti. Takımın önemli oyuncularından Abdülkadir Ömür, Caleb Ekuban, Yusuf Sarı ve Ivanildo Fernandes'in sakatlıklarına rağmen Trabzonspor'un lehine biten maçta 5 gol atıldı. Trabzonspor, 4-1'lik üstünlükle sahadan galip ayrıldı. Son 15 yılın en kötü açılışını yapan Trabzonspor, geçtiğimiz 5 hafta boyunca galibiyet yüzü görememişti. 

Maçta düdük yağmuru

Mücadelede tam 9 sarı kart gösterilirken, maçın hakemi düdüğünü tam 33 kez faul için çaldı. Trabzonspor'da, Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini, Filip Novák, John Obi Mikel, Beşiktaş tarafında ise Dorukhan Toköz, Necip Uysal ve Gökhan Gönül sarı kart gören isimler oldu. 

Bordo-mavililer farkla kazandı

Süper Lig'in 6. haftasında gülen taraf Trabzonspor oldu. 4-1'lik farkla 3 puanı kazanan ekibin golleri José Sosa (42'), Alexander Sørloth (64'), Anthony Nwakaeme (88'), tarafından kaydedilirken, bir gol de 31. dakikada Beşiktaş oyuncusu Dorukhan Toköz'ün kendi kalesine attığı golle bordo-mavililerin hanesine sayıldı.

Beşiktaş'tan gol sesi, Güven Yalçın'ın 79. dakikada topu filelerle buluşturmasıyla geldi.

Trabzonspor'un "Kanatlarımdan vuruldum" göndermesi

Trabzon'da oynanan maçın sonunda, Beşiktaş taraftarlarını sinirlendirecek bir olay yaşandı. Alınan galibiyetin ardından statta Orhan Konak'ın "Göklerde kartal gibiydim, kanatlarımdan vuruldum." şarkısı çaldı.

Merakla beklenen derbide Trabzonspor taraftarı takımını yalnız bırakmayarak stadın neredeyse tamamını doldurdurarak takımına ciddi bir destekte bulundu. 

Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

Süper Lig'de puan durumu

Son 5 maçta yalnızca 1 kez galibiyet alan Beşiktaş, bu mağlubiyetin ardından; 5 puanla ligin 16. sırasına gerilerken, 3 maçlık sessizliğin ardından sahadan galibiyetle ayrılan Trabzonspor, 9 puana yükselerek 4. sıraya yerleşti.

Trabzonspor son 5 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet yaşarken, Beşiktaş son 5 maçta 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşadı.