Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında Medipol Başakşehir, sahasında karşı karşıya geldiği Göztepe’ye 2-0’lık skorla mağlup oldu. Mücadelenin ardından Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BUNU NE AMAÇLA SORDUĞUNU BİLİYORUM!

Abdullah Avcı, kendisine yöneltilen "Puan kaybı yaşadınız. Takımdaki havayı sormak istiyorum. Soyunma odasındaki hava ne durumda, takımın kimyasında bir bozulma var mı?" sorusuna tepki göstererek şu cevabı verdi:

“Kimyası kelimesi çok doğru bir şey değil ama üzüntü diyebiliriz, enerjinin düştüğünü söyleyebiliriz. Biraz evvel kullandığın kelimeyi ne amaçla sorduğunu bilmiyorum. Başka bir amaçla bilmediğin şeylerle ilgili o kelimeyi bence yanlış kullanıyorsun. Kimya değil, üzgünlük ve enerji düşüklüğü olabilir.

Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

Başka çıkan yalan haberler üzerinden soru sormazsan daha iyi olur. Yarından itibaren yeni bir gün başlıyor. Bu durumlardan da nasıl çıkabileceğimizi bilmemiz gerekiyor. O kelimeyi de ne amaçla sorduğunu çok iyi biliyorum. Araştır, ona göre hareket et.”

AVCI'DAN AÇIKLAMA

Avcı, Göztepe’nin mücadeleyi hakkıyla kazandığının altını çizerek, “Özellikle 4-5 hücum organizasyonuna sadık olacaktık. İlk yarı oyun organizasyonuna sadık kaldık. Topa sahip olduk. Yakaladığımız, attığımız, VAR’dan iptal olan pozisyonlar var. İkinci yarı santrforlar oyunun içindeydi. İkinci yarı duygularıyla hareket den takım vardı. Rakibe fazla geçiş verdik. Oyun organizasyonlarını kullanmadık. Tem tersi olması, daha fazla oyun içinde olmamız gerekiyordu. Göztepe hakkıyla kazandı. Biz yarından itibaren kafamızı yukarı kaldıracağız. Herkes 5-6 maç kazandığımızda bizi şampiyon yaptı. Geçen hafta herkes şampiyonluğu kaybettirmişti. 30 hafta bizi buraya taşıyan değere, grup enerjisine yarından itibaren döneceğiz. Herkesin maçı var. Bugün biz de 4’te 4 yaptığımızda şampiyon olabiliyoruz. Buraya kadar gelen oyun gücümüzle yarından itibaren yeni günle dönmeliyiz. Son 4 maç, hala 3 puan öndeyiz. 4 maç sonra neler olacak hep berabere göreceğiz” şeklinde konuştu.

"4 MAÇI KAZANIRSAK ŞAMPİYONUZ"

Turuncu-lacivertli ekibin teknik direktörü, kalan 4 maçı kazanmaları durumunda kendilerinin şampiyonluğa ulaşacaklarını aktararak, “Bugün ligin lideriyiz. Bundan niye memnun olmayayım. Fazla kredimiz vardı, bunu tükettik. Yarından itibaren diğer maçlar var. Bu hafta bitse herkes kafa kafaya olsa ve şampiyonluk yarışına Beşiktaş da dahil olsa 4 maçı biz kazanırsak biz şampiyon oluruz” ifadelerini kullandı.

"4 PUAN ÖNDEYİZ"

Avcı, 3 takımın şampiyonluk şansı ile ilgili gelen soruya ise, şu şekilde yanıt verdi:
“Şu an itibariyle 4 puan öndeyiz. Hafta sonunu genel değerlendirmek lazım ama bugün diğer rakipler de kazansa son 4 hafta bütün maçları kazanırsak, biz şampiyon oluruz. Haftaya Beşiktaş derbisi var sonra biz Galatasaray ile oynayacağız. Bizim açımızdan böyle camialarla yarışmak bize çok şey öğretiyor. Her zaman cebimize bir şey koyuyoruz. Özellikle bu süreç çok önemli deneyimler kazandırıyor.”

"BENİM KULÜBÜM, AİLEM, ÖNCELİKLERİM, HER ŞEYİM BURASI"

Avcı, kendisinin Fenerbahçeli yöneticilerle transfer görüşmesi yaptığı iddialarıyla ilgili de konuşarak, “Ben bir kulüpte çalışırken hayatım boyunca öyle bir görüşme yapmam. Bu mümkün değil. Benim ve ekibimin büyük takımlarla konuşulması bizim ne kadar iyi gelişen bir ekip olduğumuzu gösterir. Bu bizi sadece sevindiriyor ama uzun zamandır emek verdiğimiz bir şeyin de karşılığını almak istiyoruz. Burası benim kulübüm, ailem her şeyim önceliklerim burası” açıklamasını yaptı.

"39 YAŞINDAKİ BİR OYUNCUDAN BAHSEDİYORUZ"

Deneyimli çalıştırıcı, tecrübeli oyuncusu Emre Belözoğlu’nun saha içerisindeki agresif tavırlarının takımı olumsuz etkilemediğini vurgulayarak, “Oyuncularım da benim gibi Emre’nin kalbinin ne kadar temiz olduğunu, onların yanında olduğunu ve kulüpte hayatı paylaştıkların biliyorum. 39 yaşındaki oyuncunun sarf ettiği efordan bahsediyoruz. Zaman zaman takımını tetiklemek için sözler kullanabiliyorlar. Takımın da Emre abisinin söylediklerinden alınganlıkları yok. Biz de oyunculukta karşılaştık, bazen sesimiz yükseldi. Gerginlik bazen yukarı doğru çeker bazen olumsuz etkiler. 30 haftadır ligin tepesinde olan takımda çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

12 MAÇTA 1 YENİLGİ

Santrforsuz oyun eleştirilerine de cevap veren Avcı, “Bu haftaya kadar 12 maçlık süreçte bir mağlubiyet aldık. Beşiktaş mağlubiyeti bu da deplasmanda herkesin başına gelebilecek bir durum. Çok kaliteli takıma karşı o atmosferde mağlup olduk. Bir mağlubiyetle medya veya sizler santrforsuz oyun diyor. İlla sahada uzun boylu birinin olması mı gerekiyor. İkinci yarıda tüm santrforlar vardı. 1 buçuk pozisyon vardı. Oyun organizasyonları dışına çıkarsan karmaşık bir oyuna dönüyor. Tüm santrfor hamlelerini yaptık. Bazen karşılık alamıyorsunuz” değerlendirmesini yaptı.