Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden St. Pauli, kadrosunda bulunan 25 yaşındaki milli futbolcu Cenk Şahin'in Barış Pınarı Harekatı'nı destekleyen sosyal medya paylaşımından dolayı, 30 Haziran 2021'e kadar geçerli sözleşmesinin feshetti. Kulüp yöneticisi Andreas Bornemann, iki taraf için de iyi bir karar verildiğini kaydetti.

"Değerlerimizle uyuşmuyor"

Kulüp, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Cenk Şahin'in paylaşımının kulübün değerleriyle örtüşmediğini belirtti. 25 yaşındaki kanat oyuncusu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kahraman Mehmetçiğimizin yanındayız. Dualarımız sizinle" demişti. 

"Cenk Şahin'i uyardık"

St. Pauli'nin açıklaması şu şekilde:

Perşembe günü Enver Cenk Şahin kişisel Instagram hesabından Türk ordusunun Suriye'ye operasyonuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Bu tarz paylaşımlar kulübün değerleriyle uyuşmuyor ve bu konuda Enver Cenk Şahin'i uyardık. Bu konu çözüme ulaşana kadar daha fazla açıklama yapılmayacaktır. Savaşa hayır.

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu! Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

Barış Pınarı Harekatı'na destek vermişti

Futbolcu Enver Cenk Şahin, Instagram hesabından geçen ay, "Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle" paylaşımını yaparak, Türkiye'nin Suriye sınırında terör unsurlarını bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekatı'na desteğini bildirmişti.

Başakşehir ile idmanlara çıkıyor

Başka takımda antrenman yapma ve takım aramasına izin verilen futbolcu, Başakşehir ile idmanlara çıkmaya başlamıştı.