EuroLeague 12. hafta maçında temsilcimiz Anadolu Efes, deplasmanda Baskonia'ya konuk oldu.

İlk çeyrek 10 sayı farkla bitti

Maçın başında iki takım da karşılıklı skor üretti. Ancak çeyreğin ortalarından itibaren savunmasını sertleştiren ve hücumda topu çok iyi dolaştıran Anadolu Efes, dış şutlarda da yüksek yüzde bulunca 10-0’lık seri yakaladı (10-19). Tempoyu iyice yükselten temsilcimiz, Singleton önderliğinde farkı çift hanelere de çekti (13-24). Çeyrek sonunda da kontrolü elinden bırakmayan lacivert beyazlılar, ilk 10 dakikayı 16-26 önde tamamladı.

Konsantrasyon azalsa da fark arttı

İkinci çeyreğin başında Shane Larkin'in inanılmaz oyunuyla kontrolü tamamen ele alan Anadolu Efes, farkı 19'a kadar çıkarttı (18-37). Guard'larının yönlendirmesiyle müthiş bir performans gösteren temsilcimiz, üç sayı çizgisinin gerisinden de yüksek yüzdeyle oynamayı sürdürdü (24-46). Anadolu Efes'in konsantrasyonu önceki kısma kıyasla biraz azalsa da oyunun kontrolünü elinden hiç bırakmadı ve soyunma odasına 35-55 önde gitmeyi bildi.

Fark 30 sayıya kadar çıktı

Eurohoops'ta yer alan habere göre, Anadolu Efes'te ikinci yarının başında bir kez daha Larkin ve Micic sahnedeydi. Temsilcimiz böylece farkı açmayı sürdürdü (41-65). Lacivert-beyazlılar bu bölümde savunma ribauntlarını almakta zorlanmasa farkı daha da açabilirdi. Baskonia'yı tamamen kilitleyen ve hücumda guardlarının yönlendirmesiyle skor üreten Anadolu Efes, farkı 30'a çıkarttı (44-74). Çeyrek sonunu daha iyi oynayan Baskonia, 9-2'lik seriyle son çeyreğe 53-76 önde girdi.

12. haftada 10. galibiyetini aldı

Anadolu Efes'te son çeyreğin başında sahneye Sertaç Şanlı çıktı ve peş peşe sayılarla farkın kapanmasını önledi (61-87). Kalan bölümde rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen temsilcimiz, maçı 77-102 gibi farklı bir skorla kazanıp yoluna emin adımlarla devam etti. Eski takımına karşı hem atan hem de attıran Shane Larkin, maçı 24 sayı, 8 asist, 3 ribauntla tamamladı.

EuroLeague 12. hafta puan durumu

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...