EuroLeague 11. hafta mücadelesinde temsilcimiz Anadolu Efes, İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda Alman rakibi Bayern Münih'i 104-75'lik skorla mağlup etti.

Efes ilk çeyreğe hızlı başladı

Maça hücumda yüksek bir tempoyla başlayan Anadolu Efes, Shane Larkin ve Tibor Pleiss'tan gelen üst üste sayılarla skorda bir anda öne fırladı ve 2. dakika sonunda durumu 10-2'ye getirerek Bayern Münih'e mola aldırdı. Molanın ardından Pleiss'ın fizik avantajıyla boyalı alandan bulduğu sayılara, Singleton'ın dış atış isabetleri de eklenince hücumda organizasyonu iyi kurmayı başaran Efes, Bayern cephesinde DeMarcus Nelson’ın delicilik üzerinden bulduğu sayılara ise engel olamadı. Çeyreğin son bölümünde sahneye tekrar çıkan Larkin üst üste bulduğu 8 sayıyla takımına katkı sağlarken, Efes ilk çeyreği 30-22 önde kapatmış oldu.

Larkin durdurulamıyor

Basket Dergisi'nde yer alan habere göre, ikinci çeyreğe 5-0'la başlayan Efes'te Shane Larkin'in hücumdaki dominasyonu devam etti. Yıldız oyuncu hem asist hem de skor katkısıyla takımını sürüklerken, Efes devreye 57-40 ile önde gitti. Larkin ilk yarıda bulduğu 25 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi olurken, Bayern'de DeMarcus Nelson ve Vladimir Lucic 9'ar sayı kaydetti.

Efes farkın kapanmasına izin vermedi

Üçüncü çeyreğe 10-2'lik seriyle başlayan Bayern, 3. dakika sonunda skoru 59-50'ye getirdi. Ardından Efes adına tekrar Shane Larkin'in sahneye çıkmasıyla farkı tekrar açan lacivert-beyazlılar, ilk 5 dakikasını 66-54 önde kapattığı bu çeyreği 76-58 üstünlükle geçti. Son çeyrekte boyalı alanda Sertaç Şanlı ile etkili olan Efes, Larkin'in EuroLeague tarihinde bir maçta en çok sayı atan oyuncu olduğu bu çeyrekte rakibine şans tanımadı ve maçtan 104-75'lik skorla galip ayrıldı.

Anadolu Efes 104-75 Bayern Münih

Salon: Sinan Erdem

Hakemler: Damir Javor (Slovenya), Emilio Perez (İspanya), Tomasz Trawicki (Polonya)

Anadolu Efes: Larkin 49, Anderson 5, Micic, Singleton 10, Pleiss 10, Beaubois 6, Simon 2, Peters 5, Sertaç Şanlı 17, Doğuş Balbay, Tolga Geçim

Volkan Demirel'den alkışlanacak hareket! Depremde vefat eden Taner Savut'un kızının mezuniyet törenine katıldı! Volkan Demirel'den alkışlanacak hareket! Depremde vefat eden Taner Savut'un kızının mezuniyet törenine katıldı!

Bayern Münih: Lo 5, Koponen 8, Lucic 20, Barthel 11, Monroe 6, Nelson 9, Zipser 8, King, Lessort 4, Flaccadori 4, Radosevic, Grant

1. çeyrek: 30-22 (Anadolu Efes lehine)
Devre: 57-40 (Anadolu Efes lehine)
3. çeyrek: 76-58 (Anadolu Efes lehine)
Maç sonucu: 104-75 (Anadolu Efes lehine)