Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy'u TFF Etik Kuruluna sevk etti.

TFF'den yapılan açıklamada, Ağaoğlu ve Özsoy'un etik ilkelerine aykırı açıklamada bulundukları gerekçesiyle TFF Etik Kuruluna sevk edildiği belirtildi. TFF, Hukuk Müşavirliği'nce Etik Kurulu'na yapılan sevk raporlarını açıkladı. Yapılan sevkler şu şekilde:

"Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ali Ağaoğlu'nun, 07.03.2020 tarihinde basın ve yayın organları aracılığıyla 'etik ilkelerine aykırı açıklamada bulunması' nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'nın 12. Maddesi uyarınca Etik Kurulu'na sevkine karar verilmiştir.

Fenerbahçe Kulübü idarecisi Semih Özsoy'un, 08.03.2020 tarihinde basın ve yayın organları aracılığıyla 'etik ilkelerine aykırı açıklamada bulunması' nedeniyle Etik Kurulu Talimatı'nın 12. Maddesi uyarınca Etik Kurulu'na sevkine karar verilmiştir."

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, hakem kararları ve performansları hakkında açıklamalarda bulunmuş ve VAR sisteminin de oturmadığını belirtmişti.

Yaptığı açıklamada Trabzonspor maçının hakemi Halis Özkaya ile ilgili “Bakın! Halis Özkahya iyi bir hakem değil. Hala orada tutmanın ne anlamı var? Sürekli yanlış yapan bir hakem hala oradaysa demek ki bir yerlerden sağlam torpilli. Korunuyor, kollanıyor. Çok mu zor hakem yetiştirmek?” demişti.

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Semih Özsoy ise, Süper Lig'de Yukatel Denizlispor'la 2-2 berabere kaldıkları maçta hakem Zorbay Küçük'ün verdiği kararlar nedeniyle skandal bir gece yaşadıklarını ifade etmişti.

Semih Özsoy, yaptığı açıklamada, hakem yönetimini eleştirerek, "Denizlispor maçındaki kararlar hakikaten malumun ilanı oldu. Skandal ve düşündürücü bir geceydi." demişti.

Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı... Şampiyon Galatasaray kupasını kaldırdı! Şampiyonluk kutlamasında büyük coşku yaşandı...

"Sezon başından bu yana sistematik bir şekilde yapılanlar, bu maçta da devam etti." ifadelerini kullanan Özsay, "Süreç ilerledikçe Türk futbolunun içerisinde bulunacağı durumun daha da kötüleşeceğini biliyorduk. Bu kapsamda dün akşam yaşananlar oldukça düşündürücü. Aleyhimize olan pozisyonlarda VAR'a gidilip bakıldı, lehimize olan pozisyonlarda ise hiç bakılmadı.” şeklinde serzenişte bulunmuştu.