Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

Spor Toto Süper Lig’de şampiyonluk iddiası olan takımlardan 6’sı 23. Haftada birbiriyle karşılaştı. En önemli maç ise Ülker Stadı’nda oynandı. Şampiyonluk yarışı veren iki takımın da hedefi derbiyi kazanarak zirveye yakın olmaktı. Maçın bitiş düdüğüyle beraber hedefine ulaşan takım Galatasaray oldu.

Pozisyonları, penaltıları, kartları ve hakeminin çok konuşulacağı derbinin bir özelliği de Galatasaray’ın 22 Aralık 1999 tarihinden 20 yıl sonra Fenerbahçe’yi deplasmanda mağlup etmesi oldu.

Fenerbahçeli tribünler derbi yenilgisi sonrası Teknik Direktör Ersun Yanal’ı istifaya davet etti. Yanal ise “İstifam söz konusu değil, sonuna kadar mücadeleye devam” şeklinde konuştu.

Bu sonuçla Fenerbahçe 38 puanda kalırken, puanını 45’e yükselten Galatasaray 1 maç eksiğiyle lider olan Trabzonspor ile puanını eşitledi.