Beşiktaş'ta teknik direktör Abdullah Avcı, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Siyah-beyazlı kulübün gündemine dair açıklamalarda bulunan başarılı teknik adam, transfer iddialarından Ricardo Quaresma'ya kadar birçok konuya açıklık getirdi.

"Burak Yılmaz koşulara başladı"

Sahalara dönüşü Beşiktaşlı taraftarlar tarafından merakla beklenen Burak Yılmaz'ın koşulara başladığını belirten Avcı, "Burak Yılmaz sahada koşulara başladı. Önümüzdeki hafta takıma katılacak. Adım adım bekliyoruz. Sahalara döndüğünde belki de çok gol kaçıracak ancak gol atmak bir sanattır. Burak'ın sakatlık yaşamasını kimse beklemezdi. Udinese ile oynanan hazırlık maçında futbolu özlediği çok belliydi. Senelerdir haftada 3 maç oynayan bir oyuncu. Vücut bir noktadan sonra 'beni bırak' diyebilir. Uzun orta bazen olur bazen olmaz. 80 tane ortadan bir tanesi gol oluyor. Taç çizgisinden orta karanlığa ortadır. Kısa orta çözümdür. Dünyada da bu böyledir. Rebecho teknik kapasitesi yüksek. İsabetli ortalar yapıyor. 24 yaşında ve dar alanda oyunu çözüyor" şeklinde konuştu.

"Quaresma'nın durumunun benimle alakası yok"

Beşiktaş ile yollarını ayırarak Kasımpaşa'ya transfer olan Portekizli yıldız Ricardo Quaresma hakkında da konuşan Abdullah Avcı, "Quaresma'nın durumunun benimle alakası yok. Kulüp ile aralarında hem aşk, hem de çatışma var" dedi.

"Başakşehir'den oyuncu istemedim"

Medipol Başakşehir'den herhangi bir oyuncu transfer etmek istemediğini belirten Avcı, "Başakşehir'den hiçbir oyuncunun transfer edilmesi için talepte bulunmadım. Volkan Babacan ismi önüme geldi" şeklinde konuştu.

Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti! Dev final için dünyanın gözü İstanbul'da! Şampiyonlar Ligi Finali için taraftarlar İstanbul'a akın etti!

"Lemina'yı almadık çünkü..."

Transfer sürecinde Lemina ile anlaşmaya vardıkları konuşulan Beşiktaş'ın yıldız ismi kadrosuna neden katmadığını da açıklayan Avcı, "Atiba 37 yaşında ama çok değerli bir oyuncu. Sakatlığı var ama ben o bölgede Oğuzhan'ı kullanıyorum. Lemina 6 ile 8 arası oynuyor ama ortada yok. Biz de Arsenal'den Mohamed Elneny'yi aldık" diyerek sözlerini tamamladı.