A Milli Futbol Takımımız, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı! Elemelerde yer aldığı H grubunda sondan bir önceki maçında İzlanda'yı İstanbul Türk Telekom Stadyumu'nda konuk eden Milli Takımımız, golsüz sona eren zorlu mücadeleden 1 puan alarak, önümüzdeki haziran ayında düzenlenecek EURO 2020'ye adını yazdırmayı başardı. Milliler gruptaki son maçını, 17 Kasım 2019 Pazar günü saat 22.45'te Andorra ile deplasmanda oynayacak. Türkiye'nin de yer alacağı EURO 2020'nin kura çekimi ise 30 Kasım 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Milliler 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda

A Milli Futbol Takımımız; 1996, 2000, 2008 ve 2016'dan sonra 5. kez Avrupa Futbol Şampiyonası'nda boy gösterecek. Milliler böylece üst üste ikinci kez bu turnuvaya katılma başarısı gösterdi. 12 Haziran-12 Temmuz 2020 tarhileri arasında Avrupa kıtasının çeşitli şehirlerinde oynanacak EURO 2020'de 24 ülkenin milli takımları mücadele edecek.

​​​​​

Coğrafi olarak Avrupa kıtası sınırları

EURO 2020 maçları hangi şehirlerde oynanacak?

-Grup maçları, son 16 turu, yarı final ve final: Londra (İngiltere)

-Grup maçları ve çeyrek final: Münih (Almanya), Bakü (Azerbaycan), St. Petersburg (Rusya), Roma (İtalya)

-Grup maçları ve son 16 turu: Kopenhag (Danimarka), Bükreş (Romanya), Amsterdam (Hollanda), Dublin (İrlanda), Bilbao (İspanya), Budapeşte (Macaristan), Glasgow (İskoçya)

-A grubu: Roma (İtalya) ve Bakü (Azerbaycan)

-B grubu: St. Petersburg (Rusya) ve Kopenhag (Danimarka)

Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu! Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri belli oldu!

-C grubu: Amsterdam (Hollanda) ve Bükreş (Romanya)

-D grubu: Londra (İngiltere) ve Glasgow (İskoçya)

-E grubu: Bilbao (İspanya) ve Dublin (İrlanda)

-F grubu: Münih (Almanya) ve Budapeşte (Macaristan)

Cenk Tosun kafilede yer aldı

Salı günü yapılan antrenmanda kasığında yırtık meydana gelen ve maç kadrosundan çıkarılan golcü futbolcu, dünkü çalışmayı kenardan takip etmiş ve arkadaşlarına destek vermişti. İzlanda maçı için Riva’dan çıkan kafilede yer alan Cenk Tosun, karşılaşmayı da tribünden takip etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan milli takımı yalnız bırakmadı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Telekom Stadyumu'na oynanan Türkiye-İzlanda mücadelesinde tribündeki yerini alarak millilere destek oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz de eşlik etti.

Türkiye-İzlanda maçını 48 bin kişi izledi

Türkiye ile İzlanda'nın karşı karşıya geldiği karşılaşmada tribünlerin tamamı doldu. Biletlerin günler öncesinden tükendiği mücadelede tribünlerde tam 48 bin taraftar yer aldı. Rakip takım tribününe İzlanda taraftarı gelmediği için bu bölümde de ay-yıldızlı taraftarlar yer aldı.

Şenol Güneş sarı kart gördü

Türkiye-İzlanda karşılaşmasının 56. dakikasında A Milli Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş sarı kart gördü. Bir pozisyon sonrasında verilen karara sinirlenen ve itiraz eden deneyimli teknik adam, karşılaşmanın hakemi Anthony Taylor tarafından sarı kartla cezalandırıldı.

Millilerde maç sonu büyük sevinç

İzlanda maçı beraberliği ile 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı garantileyen A Milli Futbol Takımımız, bu sevincini tribünlere giderek yaşadı. Müsabakanın son düdüğün çalınmasının ardından sahada ve tribünlerde büyük sevinç yaşandı. Futbolcular bütün tribünlere gezerek tezahüratlarla doyasıya coştu. A Milli Futbol Takımımızın teknik direktörü Şenol Güneş de taraftarların isteğini kırmadı ve üçlü çektirdi. Milliler daha sonra alkışlar eşliğinde soyunma odasına uğurlandı.

İzlanda'dan 5 gazeteci geldi

Türkiye ile İzlanda arasında oynanan mücadele için İzlanda'dan 5 gazeteci İstanbul'a geldi. Bu basın mensuplarından 2'si özel televizyonda çalışırken, 1'i de özel bir gazetede görev yapıyor. İzlanda devlet televizyonundan 1 kameraman ve 1 de foto muhabiri karşılaşmayı takip eden basın mensupları arasında yer aldı. 5 İzlandalı gazetecinin yanı sıra İsrail'den 1 ve İngiltere'den de 1 basın mensubu karşılaşmaya akredite yaptırdı.

EURO 2020 elemeleri H grubu 9. hafta sonuçları

Türkiye 0-0 İzlanda
Arnavutluk 2-2 Andorra
Fransa 2-1 Moldova

EURO 2020 elemeleri H grubu puan durumu

1) Fransa / 22 puan / 9 maç
2) Türkiye / 20  puan/ 9 maç
3) İzlanda / 16 puan / 9 maç
4) Arnavutluk / 13 puan / 9 maç
5) Andorra / 4 puan / 9 maç
6) Moldova / 3 puan / 9 maç

EURO 2020 elemeleri H grubu 10. hafta fikstürü

Andorra - Türkiye / 17 Kasım 2019 Pazar - 22.45
Arnavutluk - Fransa / 17 Kasım 2019 Pazar - 22.45
Moldova - İzlanda / 17 Kasım 2019 Pazar - 22.45

Maçtan önemli anlar

6. dakikada sol kanattan Skulason'un ortasında ceza sahası içinde savunmadan seken topu alan Traustason'ın vuruşunda meşin yuvarlak kalenin dışarıya gitti.

8. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun pası ile sağ kanatta topla buluşan Cengiz Ünder'in topla birlikte ceza yayına doğru sokularak yaptığı vuruşta kaleci Halldorsson gole izin vermedi.

14. dakikada ceza yayı sağ tarafında topla buluşan Gylfi Sigurdsson'un direkt vuruşunda meşin yuvarlak kalenin sol tarafından dışarıya gitti.

30. dakikada Zeki Çelik'in sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde iyi yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda top kalenin üzerinden çıktı.

54. dakikada sağ kanatta bulunan Cengiz'in pasında defanstan seken topu alan Burak Yılmaz'ın son çizgiye inmeden uzaktan vuruşunda meşin yuvarlak üst direğe çarpıp taca gitti.

61. dakikada Burak Yılmaz'ın pasında topla buluşan Cengiz'in kaleyi cepheden gören yerden yaptığı vuruşta defansa da seken meşin yuvarlağı kaleci Halldorsson kontrol etti.

62. dakikada Ozan'ın pasında ceza sahası dışı sağ tarafta topla buluşan Burak'ın ceza sahası içine girip çaprazdan yaptığı vuruşta meşin yuvarlak kalenin sağından dışarıya çıktı.

63. dakikada Umut'un pasında topu alan Ozan'ın ceza yayı civarından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarıya gitti.

70. dakikada Hakan'ın pasında topla buluşan Burak'ın ceza yayı sağ tarafından çaprazından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Halldorsson'da kaldı.

73. dakikada Cengiz ile verkaç yaptıktan sonra ceza yayı üzerinde topla buluşan Ozan'ın yerden vuruşunda kaleci Halldorsson meşin yuvarlağı kurtardı.

82. dakikada sol taraftan Gylfi Sigurdsson'un kullandığı köşe atışında arka direkte bulunan Magnusson'un kafa vuruşunda Merih meşin yuvarlağı çizgiden çıkardı.

90+1. dakikada Yusuf Yazıcı'nın sol kanattan uzaktan vuruşunda üst direğe çarpan top oyun alanına döndü.

Türkiye 0-0 İzlanda

Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi

Hakemler: Anthony Taylor, Gary Beswick, Adam Nunn

Türkiye: Mert Günok, Zeki Çelik (Ömer Bayram dk. 90+4 ?), Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Umut Meraş, Mahmut Tekdemir, Okay Yokuşlu, Ozan Tufan, Cengiz Ünder (Yusuf Yazıcı dk. 81 ?), Hakan Çalhanoğlu (Kaan Ayhan dk. 87 ?), Burak Yılmaz
Yedekler: Sinan Bolat, Uğurcan Çakır, Hasan Ali Kaldırım, Emre Belözoğlu, Efecan Karaca, Enes Ünal, Ozan Kabak, Deniz Türüç, Nazım Sangare
Teknik Direktör: Şenol Güneş

İzlanda: Halldorsson, Victor Palsson, Arnason, Ragnar Sigurdsson, Ari Skulason (Anderson dk. 85 ?), Bjarnason, Gylfi Sigurdsson, Bödvarsson, Traustason (Magnusson dk. 63), Kolbeinn Sigthorsson, Finnbogason (Arnor Sigurdsson dk. 24)
Yedekler: Kristinsson, Jonsson, Hermannsson, Fjoluson, Ingason, Fridjonsson, Eyjolfson, Thrandarson
Teknik Direktör: Erik Hamren

Sarı kartlar: Şenol Güneş, Ozan Tufan, Okay, Zeki (Türkiye), Traustason, Kolbeinn Sigthorsson (İzlanda)

Maçtan kareler...