Dört yılda bir yapılan ve bu sene Çin'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2019 FIBA Basketbol Dünya Kupası, bugün 4 grupta oynanacak maçlarla başladı. Türkiye E grubunda ABD, Japonya ve Çek Cumhuriyeti ile mücadele edecek. İlk maçımızı yarın Japonya ile oynayacağız.

İLK İKİ SIRA ÜST TURA ÇIKACAK

Çin'in 8 şehrinde gerçekleştirilecek organizasyonda 32 takım mücadele edecek. Gruplarında ilk iki sırayı alacak 16 takım, 2. tura yükselecek. Son iki sırada yer alacak ekipler ise 17-32 sıralaması için klasman maçları oynayacak. Turnuvanın 2. turunda yine ilk 2 sırada olacak takımlar, çeyrek finalde mücadele hakkı yakalayacak.

Çeyrek finalde rakiplerini eleyecek 4 ülke ise adını yarı finale yazdıracak. Finale yükselecek iki ekip ise 15 Eylül Pazar günü başkent Pekin'de dünyanın en büyüğü olmak için sahaya çıkacak.

BASKETBOL DÜNYA KUPASI HANGİ KANALDA?

FIBA Dünya Kupası'nda maçlar Pekin'in yanı sıra Wuhan, Guangzhou, Foshan, Şanghay, Nanjing, Shenzen ve Dongguan kentlerinde oynanacak. Organizasyonda maçlar S Sport ve NTV'den naklen yayınlanacak. Türkiye'nin bütün maçları NTV'den ekrana gelecek.

32 TAKIM MÜCADELE EDECEK

Organizasyonda gruplarda mücadele edecek milli takımlar ve gruplar şu şekilde:

A GRUBU

Fildişi Sahili
Polonya
Venezuela
Çin

B GRUBU

Rusya
Arjantin
Güney Kore
Nijerya

C GRUBU

İspanya
İran
Porto Riko
Tunus

D GRUBU

Angola
Filipinler
İtalya
Sırbistan

E GRUBU

Türkiye
ABD
Japonya
Çek Cumhuriyeti

F GRUBU

Yunanistan
Yeni Zelanda
Brezilya
Karadağ

GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle! GS- FB derbisinden önce Dursun Özbek'ten Ali Koç'a sürpriz hamle!

G GRUBU

Dominik Cumhuriyeti
Fransa
Almanya
Ürdün

H GRUBU

Kanada
Senegal
Litvanya
Avustralya

12 DEV ADAM'IN MAÇ PROGRAMI

2019 FIBA Dünya Kupası'nda E grubunda mücadele edecek Türkiye'nin maç programı (TSİ) şu şekilde:

1 Eylül Pazar:

11.30 Türkiye-Japonya

3 Eylül Salı:

15.30 ABD-Türkiye

5 Eylül Perşembe:

11.30 Türkiye-Çekya

ŞAMPİYONA İLK KEZ 32 TAKIMLA OYNANIYOR

18. kez düzenlenen turnuvaya Çin ilk kez ev sahipliği yapacak. Geçmiş yıllarda en fazla 24 takımla gerçekleştirilen organizasyon bu yıl ilk defa 32 ekibin katılımıyla düzenlenecek. E grubunda Türkiye'nin rakiplerinden olan Çek Cumhuriyeti'nin yanı sıra F grubunda mücadele edecek Karadağ, Dünya Kupası'nda ilk kez mücadele edecek. A grubunda yer alan Polonya, 1967'deki turnuvadan 52 yıl sonra ikinci kez Dünya Kupası'nda yer almayı başardı.

7 TAKIM OLİMPİYAT VİZESİ ALACAK

2019 FIBA Dünya Kupası'nda 7 takım, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na direkt katılma hakkı elde edecek. Statüye göre Çin'deki organizasyonda Avrupa ve Amerika kıtası adına en iyi dereceyi yapacak ikişer takım, olimpiyat vizesi alacak.

Afrika, Asya ve Okyanusya'dan ise aynı başarıyı yakalayacak birer takım, Tokyo'da doğrudan mücadele hakkını kazanacak. Turnuvada ayrıca 16 takım, olimpiyat elemelerinde yer almak için mücadele edecek.