Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Adana’da açıklamalarda bulundu.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları:

-"Türkiye ilk defa bir ikinci tur seçimini deneyimledi. Şimdi açıklanan sonuçlar Sayın Cumhurbaşkanımıza yüksek teveccühün güçlü bir şekilde devam ettiğini belirtiyor.

-CHP Sözcüsü telaş içerisinde açıklama yaptı. Bu açıklamada parti içinde müşahitlere verilmesi gereken dersin bir takım unsurlarını ekranlarda paylaştı.
Hiç kimse balkon konuşması yapmasın suyu bulandırmasın diye bir ifade kullanıyor. Faik Beyin bilmesi gereken şu süreçte suyu bulandıran yegane açıklama 14 Mayıs gecesi CHP Genel Merkeziden gelmiştir. 13. Cumhurbaşkanı adına konuşuyoruz diyerek açıklama yaptılar. Aramızda kalsın kazandık gibisinden son derece sorumsuz, millet iradesine saygısız bir biçimde tavır ortaya koydular. Suyu bulandırma faaliyetinin 14 Mayıs gecesi CHP genel merkezinden yapıldığıdır.

BALKON KONUŞMASI GELENEĞİ VAR
Balkon konuşması yapma geleneği bizde var. Milletimizin bütün oyu ortaya çıktıktan sonra bu Cumhurbaşkanımız tarafından yıllardır her seçimde sürdürülen güçlü bir gelenek olarak devam ettirilmektedir.
Bir telaş içerisinde bütün diğer verileri yok sayarak kendi ellerindeki veriyi Türkiye’nin gerçek verisi gibi sunmaya çalışıyorlar. Vatandaşlar müsterih olsun, güven ortamı içerisinde YSK’nın güvenilir mekanizmaları içerisinde oylarımızı kullandık. Sandıklar çalıyor. Ekranlardan görüyoruz. Sandık sonuçları ortaya çıkmaya başladı. Son oy sayılıp da karar ortaya çıkana, tablo şekillenen kadar oyumuz şudur aldığımız netice budur demeyen, bunu saygıyla bekleyen bir siyasi geleneğe sahibiz.
Ne suyu bulandırmakla ilgili ne de başka bir tavırla ilgili, bir yaklaşım Cumhurbaşkanımızın yanına yazılamaz, AK Parti ve Cumhur İttifakının yanına yazılamaz. 14 Mayıs gecesi suyu bulandıranlar CHP Genel Merkezi’nde açıklama yapanlardı.

VATANDAŞLARIMIZ MÜSTERİH OLSUN
Şimdi çıkmışsınız telaş içerisinde şu saatteki açıklamamızı bekleyin, açıklama yapıyorsunuz ne diyorsunuz kendi verilerinizden tablonun nasıl olduğunu söylüyorsunuz. 14 Mayıs’ta suyu bulandırma faaliyetini siz yaptınız, bugün uzak durmanız lazım. Vatandaşlarımız müsterih olsun Türkiye güven içerisinde seçimini yapmıştır.

DEMOKRASİ ŞÖLENİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ
14 Mayıs gecesi bütün vatandaşlarımız sokaktaydı seçim sonucunda herkes birbirini tebrik etti. Bugün demokrasi şöleni gerçekleştiriyoruz, ilk defa Türkiye’de ikinci tur seçim deneyimlendi, bir tablo ortaya çıktı, tablonun neticesi resmi organlardan açıklandığında hepimiz bu sonucu net bir şekilde göreceğiz.
Telaşa gerek yok. CHP genel merkezinin panik havası üretmesine gerek yok. Sağlıklı bir şekilde bütün verilere herkes ulaşabiliyor. Biz herhangi bir şekilde seçim şudur demiyoruz. Son oy sayılıp da irade ortaya çıkana kadar biz bunu saygıyla bekleyeceğiz. Bugünler demokrasiye saygı günleridir. Bugünlerde söylenen bütün sözler insanların ömür boyu alınlarında taşıyacağı sözlerdir. Memleketin sahibi millettir.
Sakin bir şekilde hiç kimsenin telaşa kapılmasına gerek yok. Centilmence sonuçları bekleyeceğiz. Suyu bulandırma faaliyeti CHP genel merkezinden yapılıyor. Vazgeçerlerse ortada suyu bulandırma faaliyeti kalmayacak. Bütün vatandaşlarımıza bir kere daha şükranlarımızı arz ediyoruz."

faik-oztrak
Seçim sonuçlarıyla ilgili konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Sonuçlar kesinleşinceye kadar kimse oldu bitti yaratmasın, balkon konuşmasıyla suyu bulandırmaya çalışmasın." ifadelerini kullanmıştı.