Son dönemde artan soğan fiyatları tartışma konusu oldu. 


31 Mart'tan bu yana devam eden hasatta tarlada kilogram fiyatı 17-18 lira olan soğan, şu anda 6-8 liraya, 2'nci kalite soğan ise 3-4 liraya kadar geriledi.
Yüreğir Ziraat Odası Başkanı Mehmet Akın Doğan, fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini belirtirken, "Şu an soğanın tarlada toptan kilogram fiyatı 7-8 lira arasında. Hatay soğanı da Adana soğanından 1-2 lira daha fazla." diye konuştu.

Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu! Düğün sezonu açıldı! En ucuz düğün maliyeti 400 bin TL oldu!


Fiyatlar daha da düşecek
Fiyatların önümüzdeki günlerde daha da düşeceğini anlatan Mehmet Akın Doğan, daha sonra şunları söyledi:
"Marketteki yüksek fiyatlar 3-4 gün önce sökülen soğan fiyatları. Şu anda soğan tarlada tüccar tarafından kilogramı 6-8 liradan sökülüyor ve marketlere ulaşması 8-9 lira. Hal ve marketlerde 10-15 liradan satılacaktır. Fiyatlar 3-4 gün sonra yansır. Bu fiyatların daha da aşağı düşeceği kesin gözüküyor. Vatandaşlarımız 3-4 gün sonra çok ucuza soğan yiyecek. Hatta benim bu 6-8 lira dediğim soğan en kalitelisi. 2'nci kalite soğanlar 3-4 liradan sökülüyor."

Erdoğan söyledi: Şimdi 7 buçuk liraya düştü
Yaşananların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da muhalefetin soğan fiyatları üzerinden algı yapmaya çalıştığını söyledi.  Erdoğan, "Ahlaksızlar patatesi domatesi 15-20'lara çıkardı. Şimdi 7 buçuk liraya düştü." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca soğan fiyatlarında yapılanlarla ilgili olarak da, "Şu seçimden sonra sıkıysa bu oyunları yapsınlar hepsi soluğu yargıda alacak." şeklinde konuştu.